14.12.2019

Dags för säsongsöppning i Dalsbruk

lefa_artikel_IMG_6911

Imorgon är det dags för säsongsöppning i Dalsbruk. Evenemanget påbörjas klockan tio med öppningstal av Johan von Knorring. Dalsbruks byalags ordförande Leif Lindgren ser framemot sommaren och ser med ett leende på läpparna över det gedigna programmet under morgondagen.

– Johan har väldigt länge varit sommargäst här och då han nu involverat sig i DB Marina var vi intresserade av att få han på säsongsöppningen. Jag väntar med spänning på vad han har att säga om Dalsbruk och sommaren, säger Lindgren.

Förutom byalaget står företagare och föreningar som arrangörer för evenemanget. Lindgren anser att det är kul att så många lyckats dra i samma snöre.

– Det är något vi behöver i byn och det gör mig otroligt glad att få se alla de som jobbar för att evenemangen skall vara lyckade, konstaterar han.

Som tidigare år är det i takt med musik som evenemanget förlöper. För tonerna står de enligt Lindgren kallade Brukspojkarna.

– Det är ett namn jag kommit på till herremännen. Det är alltså Kaj Kulla, Ralf Eriksson, Börje ”Bue” Uggeldal och Niklas Eriksson, skrattar Lindgren.

Utöver musik kommer det under dagen ske två Wahlsténs modevisningar på catwalken (klockan 11 och 13), Smovey-gymnastik i parken, glasblåsning förevisat av Jarl Hohenthal i Glashyttan samt möjlighet till hoppslott för de minsta.

– Utöver detta är även Kimitoöns Sjöräddare och Kimitoöns Dartklubb på plats. Portside serverar fisksoppa och Rehab Center har drop in-öppet. Dessa är bara några saker som sker under dagen, så det lönar sig att komma till torget i Dalsbruk imorgon, konstaterar Lindgren.

Säsongsöppning i Dalsbruk sker klockan 10-14.

Share this in: