KSF futsaldamer
KSF:s futsaldamer slutade på andra plats i tabellen.

KSF tog revansch efter förlusten mot KaaPo 2 tidigare samma dag.

Kimito Sportförenings futsaldamer spelade sin sista match för den här säsongen mot RaiFu från Reso i Brukshallen i Dalsbruk lördagen 2 mars. Tidigare under dagen hade KSF förlorat mot KaaPo 2 från S:t Karins och nu ville kimitoöborna ha revansch.

Matchen mellan KSF och RaiFu var betydligt jämnare än den match som de gulsvarta spelade mot KaaPo 2 någon timme före. Trots spelövertag skulle KSF ändå släppa in matchens första mål i den tredje minuten. Salla Rankkila satt in 0–1.

Även i den här matchen hade de gulsvarta många skott mot mål. Julia Byman hade bollen i ribban i den nionde matchminuten men den studsade tillbaka ut på planen. Senare skulle Byman även träffa stolpen.

Bortalagets målvakt Minttu Truhponen såg till att siffrorna hölls nere. Utan hennes resoluta utrusningar skulle de gulsvarta ha eventuellt gått till pausvilan i ledning. Nu gjorde man inte det. För Truhponen var det första gången som hon mötte KSF.

– Vi spelade en bra match trots att vi förlorade. Vi kunde vara mera noggranna i vårt passningsspel, säger hon.

KSF:s öppningsmål såg dagens ljus i andra halvlek genom Tindra Eggert. Eggert gjorde sitt första mål för dagen i den 17 minuten och minuten senare skulle lagkompisen Janina Broman utöka kimitoöbornas ledning till 2–1.

RaiFu spelade enligt formationen två försvarare och två anfallare. Det här passade KSF utmärkt, som var snabbare med bollen och skapade flera farliga chanser. De gulsvartas målvakt Ellinor Illman gjorde även flera viktiga ingripanden under matchen.

Eggert utökade KSF:s ledning till 3–1 i den 21: a spelminuten. Gästernas Krista Tikka reducerade kort därpå till 2–3. För en stund kändes det som att RaiFu kunde spela sig tillbaka i matchen. Men nej. Eggert fullbordade sitt hattrick i den 29 minuten och några sekunder innan matchens slut fastställde Ida Nyholm slutresultatet till 5–2. Åter igen speglar slutresultatet inte hela sanningen, vilket Nyholm påpekar.

– Det var en jämn match som vi sedan vänder till vår fördel, säger hon.

KSF avslutar futsalssäsongen på 27 poäng och en andra plats i tabellen i division fyra, en poäng bakom serievinnaren TuPy från Åbo. Både Nyholm och tränaren Fredrik Laurén ser att det finns goda möjligheter att få ihop ett lag för följande säsong som börjar på hösten. KSF har en bra grund att bygga vidare på och särskilt anfallsparet Julia Byman – Tindra Eggert skapade huvudbry för RaiFu.

TEXT & FOTO: JOHN ILLMAN