Kesäkauden avajaiset lauantaina Taalintehtaalla

lefa_artikel_IMG_6911

Huomenna on luvassa kesäkauden avajaiset Taalintehtaalla. Tapahtuma alkaa kello 10 Johan von Knorringin avauspuheella. Taalintehtaan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leif Lindgren odottaa kesää mielenkiinnolla ja odottaa hymysuin huomisen kattavaa ohjelmaa.

– Johan on kauan ollut kesävierailijana täällä. Nyt kun hän on myös DB Marinassa mukana, niin halusimme saada hänet mukaan kesäkauden avajaisiin. Odotan innolla mitä hän tulee sanomaan Taalintehtaalta ja kesästä ylipäätän, Lindgren sanoo.

Kyläyhdistyksen lisäksi paikalliset yritykset ja yhdistykset ovat toimineet tapahtuman järjestäjinä. Lindgrenin mielestä on kivaa kuin näin monet pystyy vetämään yhtä köyttä.

– Se on jotain mitä kylä tarvitsee ja olen todella onnellinen kun saan nähdä näin monia, jotka tekevät töitä jotta tapahtumat onnistuisivat, hän toteaa.

Kuten aikaisempina vuosina tapahtuma pyöritetään musiikin tahdissa. Musiikista vastaavat Lindgrenin kutsumat Brukspojkarna.

– Se on nimi joka olen herrasmiehille keksinyt. Musiikista vastaavat siis Kaj Kulla, Ralf Eriksson, Börje ”Bue” Uggeldal ja Niklas Eriksson, Lindgren nauraa.

Musiikin lisäksi avajaisilla on Wahlsténin kahdet muotinäytökset (kello 11 ja 13), Smovey-liikunta puistossa, Jarl Hohenthalin lasinpuhallus näytös Glashyttanissa sekä nuorille suunnattu hyppylinna.

– Tämän lisäksi paikalla ovat mm. Kemiönsaaren Meripelastajat ja Kemiönsaaren Dartklubi. Portside tarjoaa kalakeittoa ja Rehab Centerissä on drop-in mahdollisuus. Nämä ovat ainoastaan muutamia ohjelmia päivän aikana, joten kannattaa tulla Taalintehtaan torilla, Lindgren toteaa.

Avajaiset pidetään Taalintehtaalla kello 10-14.