Otroligt bra stämning i FC Boda

FC Boda division fem
”FC Bodas kapten Eddie Lindroos från Dalsbruk säger att stämningen är mycket god i laget inför säsongsstarten”.

FC Boda inleder fotbollssäsongen på lördag. Både tränare och lagets kapten är optimistiska inför säsongen. De säger att stämningen bland spelarna är mycket bra.

FC Boda sparkar i gång division fem på lördagen 13 april borta mot LoPS i Loimaa. Trots fula förluster i vårens cupmatcher, 0–6 och 0–9, är både tränaren Toni Niemelä och kaptenen Eddie Lindroos optimistiska inför säsongen.
– Vi har 26 spelare i truppen, vilket är mycket bra. Jag har varit tvungen att utelämna spelare från vårens tidigare matcher, eftersom deltagarintresset varit så stort, säger Niemelä.

LoPS från Loimaa är ett bekant motstånd för Boda. De gultröjade var ett av lagen som Boda mötte i cupen tidigare i år. Niemelä säger att LoPS är mycket rätlinjiga i sitt spel.
– De har en farlig målskytt i Aapo Hakala, men de är inget omöjligt motstånd.

Boda har fått flera nya och nygamla spelare till laget inför den här säsongen. Som bekant kom den defensiva mittfältaren Janne Kinnunen från Pargas medan Andreas Sundman, som lirat i Pemarklubben Peimari United, återvänt till FC Boda. Det har även Jimmy Röblom och den tidigare KSF-junioren Edwin Karlsson gjort.
– Vi har ett yngre lag på benen i år än vad fallet var ifjol, säger Niemelä.
Han tillägger att Boda vill tillämpa en fotbollsfilosofi som går ut på att spela från försvaret till anfallet, enligt formationen 4-1-3-2. Vid försvarssituationer får laget inte sjunka för lågt in på egen planhalva, säger Niemelä.
– Vi strävar efter att vara det bollförande laget och att spela eget spel oberoende motstånd.

Kaptenen Eddie Lindroos från Dalsbruk intygar att stämningen är mycket bra inför seriestarten. Han ser det som mycket betydelsefullt att få bära kaptensbindeln för laget den här säsongen.
– Så här bra stämningen har det inte varit i Boda på flera år, säger Lindroos.
Han har spelat sex säsonger i Boda. Lindroos tillägger att han ser det som en realistisk målsättning för FC Boda att placera på den övre halvan i tabellen.
Lindroos beskriver sig som en spelare med hög arbetsmoral på planen. Liksom Niemelä vill han att Boda ska spela en offensiv fotboll i stället för en mer passiv.

Träningarna under våren har för det mesta ägt rum i Brukshallen i Dalsbruk. Men Lindroos säger att det vore önskvärt med antingen konstgräs eller en fotbollshall till Kimitoön. Då är det möjligt att träna mera ändamålsenligt längre tider på året.

Konstgräsplan och fotbollshall är större ekonomiska investeringar. För jämförelse så var Ingå i västra Nyland, med 5500 invånare, tidigare i samma situation som Kimitoön är nu. I Ingå byggdes trots allt år 2011 en fotbollshall med konstgräs i området Torp utanför kyrkbyn.

För lördagens match finns en avgiftsfri busstransport från Kimitoön till Loimaa. Bussen avgår klockan 12 från busstationen i Kimito centrum. De som vill åka med bussen uppmanas att vara i kontakt med FC Boda om saken. Matchen i Loimaa är även avgiftsfri.

Boda spelar säsongens första hemmamatch 3 maj på Amosparken. Laget möter FC Snåbit från Åbo. Tolv lag spelar i Bodas grupp i division fem. Den första matchen på Bodavallen spelas senare i maj.

TEXT & FOTO: John Illman

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram