Uskomattoman hyvä ilmapiiri FC Bodassa

FC Boda division fem
”FC Bodan kapteeni Eddie Lindroos Taalintehtaalta sanoo, että tunnelma joukkueessa on erittäin hyvää ennen sarjan alkua.”

FC Boda aloittaa jalkapallokauden lauantaina. Sekä valmentaja että joukkueen kapteeni ovat optimistisia kauden suhteen. He sanovat, että ilmapiiri pelaajien keskuudessa on erittäin hyvä.

FC Boda aloittaa viidennen divisioonan lauantaina 13. huhtikuuta LoPS:n vieraana Loimaalla. Huolimatta useista tappioista kevään cup-otteluissa, ovat sekä valmentaja Toni Niemelä että kapteeni Eddie Lindroos optimistisia kauden suhteen.
– Meillä on 26 pelaajaa joukkueessa, mikä on erittäin hyvä. Olen joutunut jättämään pelaajia pois kevään aiemmista otteluista, koska kiinnostus osallistua on ollut niin suuri, Niemelä kertoo.

Loimaan LoPS on tuttu vastustaja Bodalle. Keltapaitaiset oli yksi joukkueista, jotka Boda kohtasi cupissa aiemmin tänä vuonna. Niemelä sanoo, että LoPS on hyvin suoraviivainen pelissään.
– Heillä on vaarallinen maalintekijä, Aapo Hakala, mutta eivät ole mahdoton vastustaja.

Boda on saanut joukkueeseen useita uusia ja vanhoja pelaajia tälle kaudelle. Puolustava keskikenttäpelaaja Janne Kinnunen tulee Paraisilta sekä Paimion Peimari Unitedissa pelannut Andreas Sundman palasi FC Bodaan, kuten myös Jimmy Röblom ja entinen KSF-juniori Edwin Karlsson ovat tehneet.
– Meillä on tänä vuonna nuorempi joukkue kuin viime vuonna, Niemelä sanoo.
Hän lisää, että Boda haluaa soveltaa jalkapallofilosofiaa, jossa pelataan puolustuksesta hyökkäykseen 4-1-3-2 -muodostelman mukaisesti. Puolustustilanteissa joukkue ei saa vajota liian alas omalle puoliskolleen, Niemelä sanoo.
– Pyrimme olemaan palloa hallitseva joukkue ja pelaamaan omaa peliämme vastustajasta riippumatta.

Kapteeni Eddie Lindroos Taalintehtaalta vahvistaa, että tunnelma joukkueessa on erittäin hyvä ennen sarjan alkua. Hänelle merkitsee erittäin paljon saada käyttää joukkueen kapteenin nauhaa tällä kaudella.
– Ilmapiiri Bodassa ei ole ollut näin hyvä moneen vuoteen, Lindroos sanoo.
Hän on pelannut Bodassa kuusi kautta. Lindroos lisää, että hän pitää FC Bodan sijoittumista taulukon kärkeen realistisena tavoitteena.
Lindroos kuvailee itseään pelaajaksi, jolla on korkea työmoraali kentällä. Niemelän tavoin hän haluaa Bodan pelaavan hyökkäävää jalkapalloa passiivisemman sijaan.

Kevään harjoitukset on pääosin pidetty Taalintehtaan Ruukkihallissa. Lindroosin mukaan olisi kuitenkin toivottavaa, että Kemiönsaarelle saataisiin joko tekonurmi tai jalkapallohalli. Tämä mahdollistaisi tehokkaamman jalkapalloharjoittelun pidempiä aikoja vuodesta.

Tekonurmikentät ja jalkapallohallit ovat suuria taloudellisia investointeja. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Länsi-Uudessamaassa 5500 asukkaan Inkoo oli aiemmin samassa tilanteessa kuin Kemiönsaari nyt. Vuonna 2011 valmistui kuitenkin jalkapallohalli tekonurmella Inkoon Torpin alueelle kirkkokylän ulkopuolelle.

Lauantain otteluun Loimaalle on ilmainen bussiyhteys Kemiönsaarelta. Bussi lähtee kello 12 Kemiön keskustan linja-autoasemalta. He jotka haluavat matkustaa bussilla, ottakaa yhteyttä FC Bodaan. Ottelu Loimaalla on myös maksuton.

Boda pelaa kauden ensimmäisen kotiottelun 3. toukokuuta Amosparkenissa. Joukkue kohtaa turkulaisen FC Snåbitin. Bodan ryhmässä viidennessä divisioonassa pelaa kaksitoista joukkuetta. Ensimmäinen ottelu Bodavallenissa pelataan myöhemmin toukokuussa.

TEKSTI & KUVA: John Illman

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram