27.1.2020

Kimitoön får synlighet på resemässan

resemassaIMG_0392_artikel

Ambassadörer. I fjol fick Kimitoöns turistföretagare berätta allt om sin ö och vad den har att erbjuda för en besökare.

Resemässan i Helsingfors mässcentrum inspirerar den här helgen till resor både när och fjärran. Årets tema för mässan är hållbart och ansvarsfullt resande.

– Ett sådant tema passar fint ihop med den småskaliga profilering som Kimitoöns turistnäring och närmatsproducenter har, säger Kimitoöns turistchef Benjamin Donner, som har med sig en snygg miniatyr av Bengtskärs fyr som diskussionsöppnare och blickfång.

De lokala företagen som ställer ut på mässan är Kasnäs badhotell, Wilson Charter (som samtidigt företräder Bengtskär och Rosala Vikingacentrum), Dalsbruks bruksby (ett samarbete mellan ortens företag inom ramarna för Dalsbruk 2020), och Storfinnhova Gård.

Resemässans besökare kan också bekanta sig med Kimitoön genom lokala närmatsdelikatesser, hantverksprodukter eller genom att ta en pratstund med några av ortens guider. Även Annonsbladet drar sitt strå till stacken genom att dela ut sin mässtidning till alla besökare. Numret innehåller tips till den som besöker ön och dess skärgårdsdelar, inklusive kartor och plock bland olika evenemang.

Mässan är öppen för allmänheten från fredag till söndag. (SC)

Info om resemässan: https://matka.messukeskus.com/?gclid=Cj0KCQiAjfvwBRCkARIsAIqSWlMP3k0tthJrocyHzMP4X44HqGXBkf2Di220kvSsmCWPmMkaAW_e3HgaAl14EALw_wcB

Läs Annonsbladets mässtidning: https://www.lehtiluukku.fi/lehdet/canews/14.1.2020/234729.html

Share this in: