Robin´s Marin utvidgar verksamheten

robinsmarin_artikel

Robin´s Marins nya hall. De gamla runda fundamenten syns bra från sjösidan.

En stor hall växer fram på Oljeholmen i Dalsbruk. Företagaren Robin Huldén har köpt området av kommunen och utvidgar nu sin verksamhet. Till området hör Oljeholmen, som tidigare var avskild från Tyska Holmen, samt en liten ö i viken mot Lusholmen. Vattenområdet i viken arrenderar han. En sjösättningsramp har iståndsatts vid stranden på den lilla ön, och i viken skall han anlägga bryggor och hyra ut båtplatser. Hela området, inklusive vattenområdet, är ungefär en hektar stort.

I NORRA LEMOBRO, på Lingonvägen, har Robin´s Marin tre hallar, där verksamheten också kommer att fortsätta. Den ena hallen är en tvätthall och i de två andra sköts service och vinterförvaring av mindre båtar. Som bäst har han ungefär 40 båtar i hallarna.

Då den nya 400 kvadratmeter stora hallen på Oljeholmen är klar, kommer han att kunna förvara ytterligare mellan 10 och 15 båtar, beroende på båtarnas storlek. I den nya hallen kommer han att få in större båtar, upp till 11 meter långa. Höjden på dörrhålen blir 5 meter. Ena delen i den nya hallen blir servicehall.

Huldén berättar att kunderna oftast vill ha hela paketet, med både vinterförvaring och service. Mest anlitas han av fritidsboende, men han har också lokala kunder. Han gör installationer, byter ut instrument, målar bottnen, tvättar och vaxar. Till en del arbeten anlitar han underleverantörer. Samarbetet mellan de lokala företagen är gott och allt brukar ordna sig.

(Artikeln fortsätter efter annonsen)

kompass_254x140_abl_202112

DE GAMLA runda fundamenten från fabrikens oljecisterner lämnas kvar och blir till grund för planen vid hallen. Huldén anser att de hör till områdets historia och bör bevaras. Nytt för hans verksamhet är att hyra ut båtplatser. Längs stranden håller den första bryggan på att byggas. En landgång skall byggas mellan den lilla ön och Oljeholmen. Då isarna smält, kommer den nya flytbryggan att installeras. Då alla bryggorna är klara, kommer Hulden att ha båtplatser för 20 båtar vid Oljeholmen. Båtägarna kommer att ha tillgång till el och vatten och området får kameraövervakning. Han har också köpt en brygga i Sabbels, med plats för 20 båtar.

Nu blir det att marknadsföra båtplatserna inför säsongen, säger Huldén.

 

Text och foto: Maria Manelius / IS

robinsmarin_artikel2

I den nya hallen, som skall stå klar till hösten, ryms större båtar.

Share this in: