Susanna Nyman.
Susanna Nyman, Turo Tamminen och Markku Jelekäinen driver restaurangen i skärgårdshotellet Merikruunu. De jobbar på för fullt den första måndagen på det nya året. Bröd gräddas i ugnen och pannbiffarna och Kampots pepparsås doftar härligt. På spisen puttrar abborrsoppan. Nu bjuder ett nytt arbetslag för första gången på lunch i Merikruunus restaurang, men allt förefaller fungera alldeles smidigt. På eftermiddagen väntas kunder också till hotellet.
Nyman säger att det känns lite spännande för lunchen närmar sig. Självklart önskar gänget att kunderna hittar också till inkvarteringen. Dagen innan kom det en bokning för tre nätter.
Den ena av ägarna till Merikruunu, Marjo Laine, gläds åt de nya planerna som Nyman, Tamminen och Jelekäinen har gjort. Så småningom utvecklas det på 30-talet byggda, något sjabbiga hostelet till det ståtliga Merikruunu.
(artikeln fortsätter under annonsen)
Laine berättar att hotellet får tre terrasser, två på havssidan och en intill ingången. Puben har renoverats och hotellrummen piffas upp. Tretton rum är färdiga och alla har toalett, endel också dusch. Man planerar att installera dusch i alla rum. Också restaurangen renoveras För planeringen av utomhusområdet svarar VIVA Garden.
Jelekäinen och Tamminen arbetar i köket med att tillreda smakliga måltider och dessutom renoverar de hotellet, restaurangen och puben. Jelekäinens bravur är vilträtter och Tamminens laxsoppa.
Nyman säger att de har planerat program för hela året, danstillställningar, vin- och champagneavsmakning, specialveckor och mycket annat.
Text & Foto: Jaana Aartomaa, Översättning: Ingrid Sandman
Markku Jelekäinen.
Turo Tamminen.