Välgörenhetskonserten uppnådde sin första etapp

11.12.2020 - Michael Nurmi

jussi_artikel

Jonas och Jussi Lindberg tackar alla som har deltagit i insamlingen. Jussi påpekar att varje bidrag hjälper till att göra skolvägen säker.

Jussi och Jonas Lindberg uppträder med julsånger på Facebook. Jussi berättar att de bjuder på en julsång varje fredag, lördag och söndag fram till jul och att den sista sången uppförs på julafton. Med konserterna samlar de i år pengar för att förbättra trafiksäkerheten. Enligt Lindberg har man redan bestämt ändamålet för medlen, tavlor som visar hastigheten. Sådana brukar det finnas t.ex. vid vägarbeten och de bidrar verkligen till att sänka hastigheterna. En tavla kostar 3 250 euro.

Lindberg berättar att man redan har fått in pengar till den första tavlan som kommer att placeras vid Amosparkens skola.

Placeringen har man övervägt i samråd med NMT-centralen och polisen. Tavlorna placeras ju på trafikfarliga ställen. Sådana har man kartlagt tillsammans. Polisens kamerabil finns ofta just vid Amosparkens skola. 40 kilometersbegränsningen i tätorter finns ju till för fotgängarnas säkerhets skull. Tavlorna påminner bilisterna om att hålla rätt hastighet.

Thomas Westerholm vid polisen säger att fotgängaren har en chans att klara sig om bilisten kör bara 40 km/h.

Tavlorna fungerar med batterier som laddas med solenergi. För väg nr 181 bär NMT-centralen ansvaret. Centralen har gett projektet grönt ljus. Kommunen anhåller om lovet då tavlorna är anskaffade. Jonas Pomrén från kommunen berättar att kommunen står för installation och underhåll.

Som gudfäder för projektet står MCC Islanders. Trafiksäkerheten är en hjärtesak för klubben. Den vill medverka till att barnen kan röra sig säkert i trafiken.

Insamlingens kontonummer är FI22 5550 0720 0426 81.

 

Teksti ja kuva: Jerker Jokiniemi / IS

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram