Ungdomskvällar under hela sommaren

16.6.2021 - Michael Nurmi

Klingstedt_Dahlqvist bjuderkaka_framsida

Klingstedt och Dahlqvist bjuder på kaka, frukt och saft.

Kimitoöns kommun har tack vare bidrag kunnat projektanställa en ny ungdomsarbetare till skolorna och en ny uppsökande ungdomsarbetare. Kommunen har även en uppsökande ungdomsarbetare, Vilma Pikkarainen, sedan tidigare. Catherine Klingstedt började som uppsökande ungdomsarbetare i februari och Katarina Dahlqvist började som ungdomsarbetare i skolorna i mars.

Syftet med dessa två ungdomsarbetare är att de unga ska ha en neutral och trygg vuxen som de frivilligt kan kontakta. Ungdomsarbetarna har förstås tystnadsplikt. Dahlqvist besöker de olika skolorna på ön regelbundet och under våren har hon bl.a. haft en träff med alla sjätteklassister och diskuterat hur det känns att börja sjuan. Meningen är att Dahlqvist och Klingstedt skall vara rörliga, så att steget att ta kontakt ska vara så lågt som möjligt för den som behöver stöd. Klingstedt som jobbar med det uppsökande ungdomsarbetet har en målgrupp på 15-29 år och det kan handla om stöd angående arbete, studier eller fritid. Dahlqvist och Klingstedt samarbetar med varandra men även med andra på t.ex. sysselsättningsenheten och fritidsenheten för Kimitoöns kommun.

(artikeln fortsätter under annonsen)

kompass_254x140_abl_202124

UNDER sommaren kommer Dahlqvist och Klingstedt att ordna ungdomskvällar i Kimito och Dalsbruk. De första ungdomskvällarna hölls 8.6. vid Dalsbruks sportplan och 9.6. i Amosparken i Kimito. Framöver ordnas det ungdomskvällar varje tisdag i Dalsbruk 18.00-20.00 och varje onsdag i Kimito 18.00-20.00. Evenemanget riktar sig till unga födda 2005-2008 och kräver ingen anmälan och kostar heller ingenting. Man kan komma förbi en sväng eller stanna under hela evenemanget. Under ungdomskvällarna är de unga i fokus och vad man gör under kvällen är upp till de unga. Vill man sitta och lyssna på musik och njuta av smått och gott som bjuds, så kan man göra det. De har även med sig sportutrustning och spel av olika slag: badminton, krocket, beachvolley osv. Under tisdagens ungdomskväll i Dalsbruk hittade de tillsammans på egen version av frisbeegolf berättar Dahlqvist och Klingstedt ivrigt.

MERA information om ungdomskvällarna hittar man t.ex. via fritidsenhetens instagram #youthkimitoon eller så är det bara att dyka upp en tisdag- eller onsdagskväll. Dahlqvist och Klingstedt berättar också att det är bara att ta kontakt om man undrar över något. Via whatsapp, e-mail eller telefon, vad som passar en bäst.

Text & bild: Anna Kevin, Övers.: Ingrid Sandman

Ungdomskvällar_beachvolleyboll_artikel

Bolla_tankar_riktiga_bollar_artikel

Ungdomskvällar_utmana_beachvolleyboll_artikel

Med Klingstedt och Dahlqvist kan man bolla både tankar och riktiga bollar eller utmana dem i beachvolleyboll.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram