Traktorcruising om söndag

traktorer_artikel_2021

Traktorer igång på söndag.

På grund av coronan arrangeras inte Traktorkavalkaden i år. Mona Karlsson berättar att man i stället går in för att ordna en cruising. Cruisingparaden avgår på söndagen kl. 12 från Kimito Färg och Biltillbehörs gård. Deltagarna ombeds komma dit i god tid. Vem som helst får delta och ingen förhandsanmälan behövs. Karlsson uppmanar så många som möjligt att komma med så cruisingen blir fin. Man kan också ansluta sig under rutten ifall man inte vill åka hela vägen. Det är bara att sluta upp i ändan av tåget.

I år besöker man olika delar av Kimitoön och rutten har flera etapper. Den första går till Almahemmet-Solkulla-Vreta-Norrlångvik- Mattkärr-Koddböle-Högmo-Rosendal-Kaffepausen, Björkboda.

Karlsson säger att det känns viktigt att upprätthålla traditioner. Därför ingår Almahemmet och Solkulla som självklara punkter i rutten. Traktorkavalkaden har av tradition avslutats med cruising just till dessa platser. Arrangörerna vill att de som bor där ska kunna delta och påminnas om sina egna traktorminnen; traktorer har ju hört till mångas barndom.

(artikeln fortsätter under annonsen)

kompass_254x140_abl_202126

Till Kaffepausen anländer man ca kl. 13 och där gör man ett uppehåll. Hur länge är svårt att veta på förhand för alla ska vara klara med kaffe eller mat innan man fortsätter. Det är viktigt att också hinna umgås. Traktorerna kan beses och alla kan beundra dem på gården till Kaffepausen. Sedan fortsätter man till Kalkholmen i Västanfjärd. Där pausar man igen vid Terrassn.

Det blir tid att äta och dricka och man fortsätter först när alla är klara. Resan går vidare till Lammala-Bredviken-Vestlax- Pederså-Kimito Färg och Biltillbehör.

– Vackert väder utlovas till söndagen så det blir helt säkert en fin och trevlig söndagsutflykt, säger Karlsson och hoppas på många deltagare, om inte till hela rundturen så åtminstone till en del och som publik. 

 

Teksti: Heidi Sten/IS, Foto Arkiv/Arkisto

Share this in: