Traktori -cruising tulevana viikonloppuna

traktorer_artikel_2021

Traktorit liikkeellä sunnuntaina.

Koronatilanteen takia tänä vuonna ei järjestetä Traktorikavalkadia. Perinteisen kavalkadin sijaan päädyimme cruisingiin, kertoo Mona Karlsson. Cruising -letka lähtee sunnuntaina 4.7 kello 12 Kemiön Väri ja Autotarvike -liikkeen pihalta. Osallistujia pyydetään saapumaan paikalle ajoissa. Kuka tahansa voi osallistua. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, riittää että on ajoissa paikalla, jotta ehtii mukaan.  Kaikki mukaan niin saadaan komea cruising, Mona kannustaa. Mukaan voi liittyä myös matkan varrelta, jos ei halua ajaa koko reittiä. – liittyy jonon jatkoksi, kun letka osuu kohdalle.

Tänä vuonna ajellaan eri puolilla Kemiönsaarta, reitti ajellaan useammassa osassa. Ensimmäinen osa kulkee reittiä Kemiön Väri ja Autotarvike – Almakoti – Solkulla – Vreta – Norrlångvik – Mattskär – Koddböle – Högmo – Rosendal – Kahvila Kaffepaussi, Björkboda.

– Meille on tärkeää ylläpitää perinteitä, joten reitin valinta Almakodin ja Solkullan ohi oli itsestäänselvyys, ne pitää löytyä reitiltä, kertoo Mona. Traktorikavalkadikin on perinteisesti päättynyt cruisingiin juuri näiden paikkojen ohi. Halutaan, että siellä asuvat saisivat myös osallistua tapahtumaan ja samalla vähän muistella omia traktori muistojaan. Traktorit ovat kuitenkin olleet monen lapsuudessa mukana, Mona tarkentaa.

(artikkeli jatkuu kuvan alla)

kompass_254x140_abl_202126

Kahvila Kaffepaussiin saavutaan noin kello 13.Taukoa pidetään niin kauan kuin on tarvetta. Tarkkaa aikaa on hankala määritellä, koska odotamme, että kaikki ovat valmiita, ennen kuin jatkamme matkaa, halusivat he sitten syödä tai ottaa kahvin, Mona taustoittaa. Kiireetön yhdessäolo ja ajelu on tärkeintä. Traktorit parkkeerataan näytille, jotta kaikki halukkaat pääsevät niitä ihastelemaan Kaffepaussin pihalla. Tauon jälkeen ajellaan Västanfjärdin Kalkholmeniin,

– Toinen etappi on siis Kaffepaussi- Ravintola Terrassn. Siellä pidetään toinen tauko.

Monan mukaan halukkaat ehtivät syömään ja juomaan. Terassnista lähdetään vasta, kun kaikki ovat valmiit. Västanfjärdistä matka jatkuu reittiä Lammala- Bredviken- Vestlax – Pederså – Kemiön Väri ja Autotarvike.

– Sunnuntaille on luvattu kaunista säätä, joten tästä ei voi tulla muuta kuin ihana ja leppoisa sunnuntai ajelu, toivottavasti nähdään, ellei koko matkan ajan niin ainakin ohiajaessa, päättää Mona.

 

Teksti: Heidi Sten/IS, Foto Arkiv/Arkisto