!SPLASH! – ung företagare sökes

2_splash_artikel

Skärgårdstorget skall få ett ansiktslyft inför nästa säsong. Grafik: DB Marina

!SPLASH! – ung företagare sökeNu finns en ypperlig möjlighet för en ung person att pröva på företagande i Dalsbruk i nästa sommar. Det är företaget DB Marina som är initiativtagare för projekt !SPLASH! Dalsbruk. De presenterade idén för Axel Eriksson från K-Market Kompis och Kimitoöns företagare, näringslivschef Erik Lund och företagsrådgivare Mats Nurmio från kommunen samt Maria Pick, långvarig privatföretagare, som alla hakade på och kommer att vara med och förverkliga satsningen. Företaget DB Marina upplåter kostnadsfritt en av bodarna på skärgårdstorget invid gästhamnen för projektet och den unga företagaren får hjälp med att starta upp verksamheten och stöd samt sparrning under hela processen. Man kommer också att marknadsföra projektet och den unge företagaren via sociala medier och i lokala tidningar.

– Vi vill ge möjlighet för en ung person att tryggt prova på företagsamhet, utan större risker, säger Sam Forsbom från DB Marina.

Den som är intresserad av att skapa sitt eget sommarjobb på skärgårdstorget, kan höra sig för via adressen splash@dbmarina.fi. Ansökningstiden pågår fram till den 8 januari. De intresserade erbjuds en webpresentation samt frågetimmar under vecka 50. Man får även hjälp med att skriva en enkel affärsplan. Det finns också möjlighet att komma på personlig diskussion vid behov. Forsbom berättar att man även kommer att informera om detta via skolor i närområdet. Han poängterar att både unga ortsbor, utsocknes och sommargäster kan ansöka. 

– Under sommaren hade vi många av stug- och båtfolkets ungdomar på jobb i gästhamnen. De trivs på orten och spenderar gärna sommaren i Dalsbruk och skärgården, säger Forsbom.

Den 12 januari väljer projektgruppen den bästa affärsidén och vilken ung person som får chans att pröva på företagslivet.

(artikeln fortsätter under annonsen)

1.12_kompass_254x140_HighRes

SKÄRGÅRDSTORGET skall få en ansiktslyftning inför följande säsong. Terrasser skall byggas och de fyra små bodarna skall målas i samma nyans som den nya väntmodulen vid förbindelsebåtsbryggan. Forsbom säger att man med dessa åtgärder vill skapa trivsel och mera liv kring hamnen i Dalsbruk. Skärgårdstorget skall bli ett eget litet torg, där kunderna erbjuds varierande produkter. Förutom den unge företagaren som väljs ut av gruppen bakom !SPLASH!-projektet, finns det ännu rum för ett par andra företagare som har idéer för resten av skärgårdbodarna. Företaget Unna S, som hyrde det gamla hamnkontoret senaste sommar kommer att fortsätta verksamheten i Dalsbruk även nästa sommar. I bästa fall blir detta projekt en årlig tradition och mångårig företagsamhet på skärgårdstorget.

Text: Maria Manelius, Käännös: Jonna Lappalainen Foto: Maria Manelius / Privat

seidilindroos_samforsbom_artikel

Seidi Lindroos och Sam Forsbom ser det som positivt för hela orten att man kan erbjuda en ung företagare chansen att starta upp verksamhet vid skärgårdstorget som skymtar i bakgrunden.

abl_prenumerera_6x185web

 

Beställ enkelt per e-post info@annonsbladet.fi