!SPLASH! – nuori yrittäjä haussa

2_splash_artikel

Saaristotori saa kasvojen kohotuksen ensi kaudeksi. Grafiikka: DB Marina

Nuorelle henkilölle avautuu hieno mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä ensi kesänä Taalintehtaalla. DB Marina toimii aloitteentekijänä projektissa !SPLASH! Taalintehdas. Yritys esitteli ideansa K-Market Kompiksen kauppiaalle Axel Erikssonille, elinkeinojohtaja Erik Lundille, yritysneuvoja Mats Nurmiolle ja pitkän linjan yrittäjä Maria Pickille, jotka auttavat idean toteuttamisessa. DB Marina luovuttaa maksutta yhden saaristotorin kojuista nuoren yrittäjän käyttöön. Nuorta autetaan yrityksen käynnistämisessä ja häntä tuetaan ja sparrataan koko prosessin ajan. Nuori yritys tulee myös näkymään sosiaalisessa mediassa ja paikallisissa lehdissä.  

– Haluamme antaa nuorelle henkilölle mahdollisuuden yrittää turvallisesti, ilman suurempia riskejä, toteaa Sam Forsbom DB Marinasta.

Jos olet kiinnostunut luomaan itsellesi kesätyön saaristolaistorilla, ota yhdeyttä splash@dbmarina.fi. Hakuaika päättyy 8 tammikuuta. Kiinnostuille järjestetään verkkoesittely viikon 50 aikana. Yrityssuunnitelman tekemiseen tarjotaan myös apua ja henkilökohtainen keskustelukin on mahdollinen. Hankkeesta tiedotaan myös lähialueen kouluissa.  Ulkopaikkakuntalaiset ja kesävieraat voivat myös hakea kesätyötä.  

– Meillä työskenteli viime kesänä monia kesämökkiläisten ja veneilijöiden lapsia. He viihtyvät paikkakunnalla ja viettävät mielellään kesän Taalintehtaalla ja saaristossa, kertoo Forsbom.  

Paras yritysidea valitaan 12 tammikuuta ja silloin selviää kuka nuorista saa mahdollisuuden kokeilla yrittäjän arkea.

SAARISTOLAISTORI saa kasvojen kohotuksen ennen ensi kautta. Sinne rakennetaan uusia terasseja ja pienet kojut maalataan samanvärisiksi kuin yhteysaluksen odotustila. Forsbom kertoo, että tällä halutaan lisätä alueen viihtyvyyttä ja houkutella satamaan enemmään toimintaa. Saaristolaistorista tulee pieni tori, joka tarjoaa asiakkaille erilaisia tuotteita. Nuoren yrittäjän lisäksi torille mahtuu pari muutakin yrittäjää, joilla on saaristolaistorille soveltuva yritysidea. Yritys Unna S, joka vuokrasi vanhaa satamakonttoria viime vuonna jatkaa toimintaa tulevana kesänä. Tästäkin projektista saattaa muodostua vuosittainen perinne saaristotorille.

Text: Maria Manelius, Käännös: Jonna Lappalainen Foto: Maria Manelius / Privat

seidilindroos_samforsbom_artikel

Seidi Lindroosin ja Sam Forsbomin mielestä nuoren yrittäjän tukeminen hyödyttää koko paikkakuntaa. Saaristotori taustalla.

abl_prenumerera_6x185web

 

Beställ enkelt per e-post info@annonsbladet.fi