Sju sorters delikatesser

Sabina Ekholm_artikel

Sabina Ekholm kokar tranbärsgelé.

Julen är ett bra svepskäl då man vill äta godis. Nu är det lättare än någonsin. Beställ de smaskiga juldelikatesserna på förhand och avhämta dem i Närboden. Då blir du inte utan något. Delikatesskorgen är också en uppskattad gåva.

Sabina Ekholm håller på att koka tranbärsgelé. Det doftar ljuvligt och ger en påtaglig julstämning. Ekholm berättar att det är bråda tider. Man håller på att göra klara julens delikatesskorgar tillsammans med Kieloniemen Luomutila, Labbnäs Semesterhem, Laxtomten, Söderlångvik Gård, Björknäs trädgård och Kullas Gård. Idén hittade hon på i fjol då man inte kunda hålla julmarknader p.g.a. coronan.

(artikeln fortsätter under annonsen)

ABN25112021_01

– I år får man som tur är arrangera marknader igen. Delikatesskorgarna måste man beställa och betala på förhand.

Den stora kostar 70 och den lilla 45 euro. I båda korgarna finns honung, havtornslimpa, äppeljuice, jordgubbsglögg, äppelsenap och Djävulssylt. I den lilla finns dessutom småbröd. I den stora finns också glutenfritt knäckebröd, äppelsylt, hallonglögg, gurksallad, hallonlyckosylt och tranbärsgelé.

Korgarna kan beställas på adressen Julkorg

Text & bild: Jaana Aartomaa, Övers.: Ingrid Sandman

Black-and-red-black-friday-2021_Web

Erbjudandet gäller nya Digi-prenumerationer och när du byter papperstidning till Digi-tidning. Efter ett år fortsätter prenumerationen automatiskt som en fortlöpande prenumeration till gällande pris (55€ år).