Premiärdags för Teater Fjerden

Mariann_Timo_artikel

Puck (Mariann Huldén) & Oberon (Timo Pettersson).

Imorgon är det dags för Teater Fjerdens premiär av William Shakespeares pjäs ”En midsommarnattsdröm”. På scen ses hela 22 stycken Kimitoöbor och fritidsboende som sedan vårvintern regisserats av Veronika Mattsson-Korpak, som också har förkortat och bearbetat den sagolika pjäsen.

Mariann Huldén som ifjol gjorde sitt elddop som skådespelare i Teater Fjerdens: Törnrosa, finns även i år med på Kalkholmens scen. Denna sommar spelar hon älvkungen Oberons gunstling Puck.

- Karaktären är skojig och tacksam för mig att spela. Innan fjolåret hade jag enbart spelat pajas hemma, så nu får jag även chans till det på scenen, skrattar Huldén.

Hon menar att pjäsen överraskat henne i positiv bemärkelse. Ett stort arbete ligger i backspegeln men enligt Huldén har det alltid varit roligt att komma till repetitionerna.

- Trots att det varit tidskrävande har det alltid varit kul då man väl kommit på plats. Vi har ett bra gäng som jobbat tillsammans för att kunna framföra en så bra version som möjligt av denna pjäs, säger hon.

- Extra kul har det varit nu, då jag förutom egen dotter även har hennes kusiner med i pjäsen. Ibland känns det lite som om det vore en släktträff, fortsätter hon skrattande.

Med 22 personer som skall vara med har Mattsson-Korpak inte alltid haft den lättaste uppgiften, då hon har försökt sammanställa ett repetitionsschema som skall passa in i samtligas kalender.

- Ibland har det ju känts aningen frustrerande att få alla på plats, men det är sånt det är när det gäller amatörteater. Samtliga har jobb och annat på sidan om, konstaterar Huldén.

Till Kalkholmen anser hon att så många som möjligt borde försöka hinna, för att se pjäsen. Då allting börjar vara redo inför premiären, är det enda hon önskar, en stor publik och fint väder.

- Sommarteater är ju alltid kul. En midsommarnattsdröm handlar om aktuella saker som kärlek, svek och missförstånd. Pjäsen passar för hela familjen och det händer något hela tiden, så det lönar sig definitivt att komma och se, menar Huldén.

Nervositeten har ännu inte hunnit krypa fram och Huldén ser framemot premiären samt föreställningarna.

- Paniken kommer väll sedan just innan jag skall upp på scen. Skämt åsido, jag tror nog det kommer gå bra och en liten nervositet är alltid på sin plats, vi ser alla framemot att få visa pjäsen, avslutar hon.

Teater Fjerdens En midsommarnattsdröm har premiär imorgon klockan 18. Föreställningar på lördag (kl.18) och söndag (kl.15) samt onsdag (3.7) och torsdag (4.7) klockan 18. Samtliga på Kalkholmsvägen 34 i Västanfjärd.

 

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram