På hjärtats våglängd

konsert_artikel

På hjärtats våglängd är titeln på den konsert som nästa vecka onsdag hålls i Dragsfjärds församlingshem. Hjärtveckan är då i full gång och det är Kimitoöns församling som tillsammans med Hjärtföreningen på Kimitoön som arrangerar konserten. Det här är första gången man gör samarbete. Vi har sångerskan/violinisten från Hitis, Silja Pettersson, att tacka för den här konserten. Pettersson har under ca tre år aktivt studerat sång med framgång.

Förutom Silja Pettersson får vi lyssna till hennes lärare, operasångaren Juha Kotilainen. De sjunger både solo och duetter. Kotilainen hör till de mest lyskraftiga barytonerna i Finland idag. Han har en bred repertoar både vad gäller opera, lieder och kyrkomusik. Kotilainen har gästat många av de Europeiska operahusen och varit solist tillsammans med bl.a. Melbournes symfoniorkester.

Pettersson och Kotilainen framför lieder på både svenska och finska och också pärlor från olika operor, bl.a. The Phantom of the Opera, Rigoletto och musikalen Cats. De ackompanjeras på piano av musikmagistern, pianokonstnären Marie Körkkö.

Från arrangören önskar man välkommen på konserten till Dragsfjärds församlingshem, onsdagen den 8 maj kl 18. Obs! Klockslaget! Det är fritt inträde, men man kan köpa programblad à 10€. I pausen serveras kaffe. (ABL))

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram