Nyanställning vid Kimito Telefon

Cathina-Wretdal-Lindstrom_artikel

Cathina Wretdal-Lindström

Kimitoöns kommuns marknadsföringsplanerare Cathina Wretdal-Lindström lämnar sitt arbete i kommunen efter 13 år. Nu väntar nya utmaningar som anställd vid Kimito Telefon där hon kommer att arbeta med kundbetjäning, försäljning och marknadsföring. Hon inleder sitt nya arbete den 15.9 och kommer att vara stationerad vid Kimito Telefons butik på Vretavägen 11.

Wretdal-Lindström säger att hon en tid känt att det är dags att prova på något nytt. Hon ser det som hälsosamt att byta arbete när man varit länge på samma arbetsplats och när chansen nu dök upp, var beslutet enkelt.

– Jag har ett intresse av både telefoni och teknologi, brinner för kundbetjäning och har marknadsföringskunskaper som kommer till nytta i det nya arbetet, säger hon.

Helt utan vemod lämnar hon ändå inte arbetsgemenskapen vid kommunens utvecklingsavdelning och hon ser positivt tillbaka på allt hon lärt sig och fått uppleva under åren som anställd i kommunen. Till sitt nya arbete tar hon med sig mycket erfarenhet, lärdomar och det nätverk hon byggt upp under årens lopp. Hon drar paralleller mellan de två arbetsplatserna och ser att såväl kommunens utvecklingsavdelning och Kimito Telefon har liknande målsättningar i grunden: en livskraftig ort med bra service.

– Vi sitter på en riktig pärla, säger hon och syftar på Kimitoön. Kimito Telefon är en viktig aktör i att hålla orten livskraftig genom att förse invånarna med tekniska lösningar och snabba nätförbindelser, som möjliggör både distansarbete och att företag kan vara verksamma i skärgården, säger hon.

VD för Kimito Telefon Christian Lindroos ser positivt på den förstärkning företaget kommer att få när Wretdal-Lindström börjar arbeta hos dem.

– När det blev en arbetsplats ledig i vår butik funderade vi igenom vilken typ av kunskap företaget behöver mest just nu. Vi konstaterade att vi har gott om tekniskt kunnande, men att vi behöver mera resurser till marknadsföringen. Som anställd i butiken behöver man ha goda sociala förmågor och kunnande inom försäljning och kundservice, säger han och tror att man hittat en mycket passande person för arbetet.

Lindroos vill också kunna stärka företagets lokala profil med hennes hjälp och hoppas att hon genom det kontaktnät hon tar med sig från sin nuvarande arbetsplats kommer att hitta nya samarbetsmöjligheter med kommunen.

Text & foto: Rebecca Börman/IS

Share this in: