Nya Båtcentret

Strandberg_Lindström_artikel

Kommundirektör Erika Strandberg hälsade Kimitoöns Båtcenter varmt välkommen tillbaka till centrum. Hon önskade företaget lycka och framgång och klippte det röda bandet tillsammans med företagets styrelseordförande Ben Lindström. Öppningen firades med tårtkaffe. Kunderna beundrade de nya utrymmena och de fina båtarna. Som extra attraktion var det auktion på den ståtliga Riva, vars utropspris var en euro.

Företaget har ett rikt utbud av allt som behövs för sommarens vattenäventyr. Båtcentret, som finns på adressen Mästarvägen 27 i Kimito, deltar i BåtDagen.

AnteroQuarken_artikel

1. Quarken Boats OY:s verkställande direktör Antero Sundberg säger förtjust att Båtcentret är jättefint och helt säkert sätter fart på hela Kimitoön. Nybygget är en måttbeställd båtaffär, öppen och ljus. Det är försett med nyaste tekniken ifråga om belysning och värme.

- Vid Quarken är vi verkigt belåtna. Vi har två återförsäljare i Finland. Detta är den ena. Den andra finns i Jyväskylä. Den nya butiken är bra för oss; skärgården är ett viktigt marknadsområde, säger han och hoppas att alla får uppleva en givande och trygg båtsommar oavsett båtmärket.

Jarmo Aho_artikel

2. Jarmo Aho ska skaffa båt. Tyvärr var den här Yamarin 46 SC redan såld. Båten förevisas av verkställande direktören Anders Vahtola (t.v.)

Roger_artikel

3. Roger Roman: Sonen och jag kom bara för att titta. Båtköp är inte aktuellt just nu. Ett fint nybygge och stora utrymmen.

Garmin_artikel

4. Pentti Koistinen: Just en sådan här Garminiplotter skulle jag behöva i min fiskebåt.

Freja&Juni_artikel

5. Freja Rudels, marknadsförare vid Båtcentret.

- Det känns verkligen bra att igen vara här i Kimito centrum. Detta är vårt hem. Till all lycka kunde vi verka i Björkboda, men det är nog här vi ska vara. Service och vinterförvaring blir kvar i Björkboda. I Kimito säljer vi båtar och tillbehör.

På bilden också Frejas dotter Juni, som under öppningen hjälpte till att sköta om barnens skattkista.

Pål_artikel

6. Pål Byman, Båtcentrets serviceman

- Nog ser det ståtligt ut här. Välkommen på båtköp. Affären är stor och här får man god betjäning. Byggnaden är bättre planerad än den gamla. Den är inte så tillkrånglad utan har ett stort kvadratiskt utrymme där man kan ställa ut båtarna bättre.

- Motorleveranserna är försenade. Ofta är skrovet redan hos oss men motorn fattas. Någonstans i världen kan det finnas någon hamn som av en eller annan orsak är stängd. Och här väntar vi alla på nya motorer och andra tillbehör.

Båtcentret har fullmakt på Yamaha-service. (bilden: Båtcentret)

Ämpäri_artikel

8. Ett ämbar med allt möjligt behövligt för båten.

7. Anders Vahtola, verkställande direktör

- Vi säljer Yamaha. Vi har inrett affären enligt den nyaste Visual Identity; här är rätta färger och rätt inredning. Vi kommer att fotografera affären i höst och skicka bilderna som referens till Yamahas huvudkontor i Japan.

- Min målsättning är att göra den här affären till de nordiska ländernas referensaffär, som visar upp hur man säljer båtar nära kunderna, i skärgården men i en stilig butik och inte på någon bakgård.

Båtcentret har i nybygget satsat på teknologi med vilken man kan övervaka och förhindra bränder och andra problem. Den nya byggnaden är dessutom energisnål.

Vesileikkeihin_artikel

8. Det finns många sätt att leka vattenlekar.

Upea_artikel

9. Denna underbara sak nådde 10 000 Riva-fans på nätet.

Båten såldes 1975 till Monaco. Sedan var den länge i Frankrike innan den köptes in till Finland. Den förste filnländske ägaren körde bara med den. De två följande satte den i skick. Den ena inredde och den tredje fixade tekniken.

Text & Foto: Jaana Aartomaa, Översättning: Ingrid Sandman

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram