Musikinstitutet Arkipelag avslutar sitt läsår med en videokonsert

Adrian-Wuorio_piano

Adrian Wuorio uppträder i videokonserten. 

Läsåret i Arkipelag avslutas i vår med en videokonsert. Eleverna som uppträder i konserten har i sina hem filmat och bandat in sina konsertstycken. Som extra krydda får man se eleverna med sina instrument i olika naturlandskap.

– Trots att våren har hämtat med sig både oro och förundran, har den på sitt sätt även fört oss närmare varandra. Första gången någonsin uppträder elever från alla verksamhetspunkter, Kimitoön, Pargas och S:t Karins i samma vårkonsert. Jag är stolt över varje verksamhetspunkt och dess egna särdrag och energi, samt kunniga elever och lärare, berättar institutets rektor Jenni Uimonen.

Vårkonserten läggs ut 28.5 kl. 14 på arkipelagmusik.fi och stannar kvar även efter första visningen.

Musikinstitutet planerar återvändandet till närundervisning kommande höst. En del av erfarenheterna under distansperioden kan eventuellt tillämpas även i fortsättningen.

– Vi kan möjligen erbjuda t.ex. musikleklektioner till familjer som är bosatta ute i skärgården och har lång väg, berättar Uimonen.

Musikinstitutet Arkipelag ordnar musik- och dansundervisning enligt fördjupad lärokurs, på Kimitoön, i Pargas och i S:t Karins. Om man vill börja spela eller dansa på hösten lönar det sig att anmäla sig till elev redan nu på våren. Musikelevplatser som blir lediga delas efter ett kösystem ut i maj och juni månad. Även dansens och musiklekens läsordningar görs redan på våren enligt antalet anmälda. Man kan anmäla sig till elev genom att ringa institutets kansli. (ABL)