Musiikkiopisto Arkipelag päättää etäopetuskauden videokonserttiin

Adrian-Wuorio_piano

Adrian Wuorio esiintyy videokonsertissa.

Kevätlukukausi Musiikkiopisto Arkipelagissa päättyy tänä poikkeuksellisena keväänä videokonserttiin. Konsertissa esiintyvät oppilaat ovat kuvanneet omat esityksensä kotonaan, lisämausteena oppilaista on kuvaa kulkemassa luonnossa soittimiensa kanssa.

Kevätkonsertti julkaistaan 28.5. klo 14 arkipelagmusik.fi internetsivuilla ja jää näkyviin myös ensiesityksen jälkeen.

– Vaikka tämä kevät on ollut huolta ja ihmetystä täynnä, on se tuonut meitä omalla tavallaan myös lähemmäs toisiamme. Ensimmäisen kerran Arkipelagin historiassa samassa kevätlukukauden päätöskonsertissa esiintyy oppilaita kaikista toimipisteistämme, Kemiönsaarelta, Paraisilta ja Kaarinasta. Olen ylpeä jokaisen toimipisteemme omaleimaisuudesta, energiasta ja taitavista oppilaista ja opettajista, musiikkiopiston rehtori Jenni Uimonen kertoo.

Syksyllä musiikkiopisto suunnittelee palaavansa lähiopetukseen. Jotain käytäntöjä etäopetuskaudesta saattaa jäädä käyttöön myös tulevaisuudessa.

– Musiikkileikkikoulutunteja saatamme jatkossakin toteuttaa myös etänä, kohderyhmänä esimerkiksi saaristossa asuvat perheet, joille tunneille matkustaminen voi olla aika vievää, Uimonen kertoo.

Musiikkiopisto Arkipelag järjestää laajan oppimäärän mukaista musiikin ja tanssin perusopetusta Kemiönsaarella, Paraisilla ja Kaarinassa. Jos haluaa aloittaa musiikki- tai tanssiopinnot syksyllä, kannattaa ilmoittautua jo nyt keväällä. Vapautuvat musiikkioppilaspaikat jaetaan jonotussysteemin kautta touko-kesäkuussa. Myös tanssituntien ja musiikkileikkikoulun  lukujärjestykset tehdään jo keväällä ilmoittautumismäärien perusteella. Oppilaaksi voi ilmoittautua soittamalla opiston kansliaan. (ABL)