Kimitoöns ambassadör Saariston Martta i tv-rutan på onsdagkvällar

SaaristonMartta_arkiv_artikel

Saariston Martta ”Piia Petäjäjärvi”. Foto: ABL Arkiv

Piia Petäjäjärvi ”Saariston Martta” erhöll i år Axel priset som ”Kimitoöns ambassadör”, för sin insats att marknadsföra Kimitoön utanför öns gränser och för nya kundgrupper. Närmat, livet på landet och i skärgården, naturen och djuren är det som Saariston Martta vill framhäva genom sitt varumärke. Allt detta lyfter hon upp i sin blogg och på sociala medier, samt genom olika kommersiella samarbeten med företag inom livsmedelsbranshcen för vilka hon bl.a. producerar recept, testar och marknadsför produkter och erbjuder reklamfotograferingar.

Nu har Saariston Martta också tagit steget ut i tv-världen. Hon deltar nämligen i år i AlfaTV:s succeprogram Mökki ja Potkuri, som visas under fem onsdagkvällar kl. 18.30 med start den 1.7. Programmen finns även att se www.alfatv.fi. Mökki ja Potkuri är ett magasinprogram som i år bekantar sig med finländarnas mest omtyckta sommarhobbyn. I fjol hade programmet 1,65 miljoner tittare.

I programmet har Saariston Martta en egen del om mat, som filmats dels i Vestlax där hon bor men också på andra orter i Egentliga Finland. De besöker bl.a. Kolatun Juustola i Somero och Meritalon marjatila i Bjärnå.

– Min dröm har varit att någongång göra mitt alldeles egna tv-program och nu har jag tagit första steget, säger Petjäjärvi och berättar att det finns ett stort intresse för livsstilen i skärgården.

Text: Rebecca Börman/IS

Foto på framsidan: Piia Petäjäjärvi besökte Kolatur Juustola i Somero med filmteamet. På bilden värden Janne Tolvi (t.v.), fotogragen Ari Lahti och Saariston Martta. Foto: Mauri Nurmi

Saariston-Martta_arkiv_artikel2