Kimitoöbarn på statsministerns självständighetsfest

martta_meretniemi_art

Martta Meretniemi var förväntansfull inför statsminister Sanna Marins självständighetsfest för barn i Ständerhuset i Helsingfors.

Statsminister Sanna Marin stod värd för den nationella självständighetsfesten för barn i Ständerhuset onsdagen den 7 december. Till festen hade det inbjudits två tioåringar från varje kommun i Finland. Självständighetsfesten för barn har ordnats tre gånger förut, under åren 2017 till 2019. Under pandemiåren ordnades ingen barnfest. Temat för i år är Framtidens skapare. Liksom på presidentens självständighetsbal började festen med att statsminister Marin skakade hand med alla gäster. Sedan fick alla barn delta i festens olika programpunkter.

Från Kimitoöns kommun deltog tioåringarna Martta Meretniemi och Victor Sjösten från Taalintehtaan koulu i festen. Martta berättade inför festen att det känns spännande att få möjlighet att delta i statsministerns fest. Hon hade skaffat en ny klänning till festen, i färgen gammalrosa och med glitter. Mest väntar Martta på att få skaka hand med statsminister Marin, som hon endast sett på bild förut. Då ska hon presentera sig och berätta att hon kommer från Kimitoön. Victor väntar också på att få träffa statsminister Marin. Han ser även fram emot att träffa de andra inbjudna barnen och kanske få nya kompisar. Sen funderar Victor på vilka godsaker som gästerna skall bli bjudna på och vilka artister som uppträder på festen. Martta och Victor är säkra på att festen blir ett minne för livet!

 

Text: Michael Nurmi

abl_prenumerera_6x185web

 

Beställ enkelt per e-post info@annonsbladet.fi