Kemiönsaarelaislapsia pääministerin itsenäisyysjuhliin

martta_meretniemi_art

Martta Merteniemi odotteli innolla pääministerin lapsille järjestämää itsenäisyysjuhlaa.

Pääministeri Sanna Marin emännöi joulukuu 7. päivänä järjestettävää kansallista lasten itsenäisyysjuhlaa. Juhliin kutsutaan kaksi kymmenvuotiasta joka kunnasta. Juhlat on järjestetty jo kolme kertaa ennen tätä. Pandemiavuosina juhlaa ei järjestetty. Tämän vuoden teemana on tulevaisuuden luojat. Kuten presidentinkin juhlissa, juhla alkoi pääministeri Marinin kättelyllä. Sen jälkeen kaikki lapset pääsivät osallistumaan juhlan ohjelmaan.

Kunnastamme osallistuivat Martta Meretniemi ja Victor Sjösten Taalintehtaan koulusta. Martta kertoi ennen juhlaa, että hänestä tuntuu jännittävältä päästä pääministerin juhlaan. Hän oli hankkinut uuden, vanhan roosan värisen, koristeellisen mekon juhliin. Eniten hän odotteli päästä kättelemään pääministeriä. Hänhän on nähnyt Marinin vain kuvissa. Silloin Martta esittäytyy ja kertoo olevansa Kemiönsaarelta.

Victorkin odottaa pääministerin tapaamista. Hän odottaa myös tapaamista muiden lasten kanssa ja uskoo ehkä saavansa uusia kavereita. Victor mietti myös mitä makupaloja vieraat tulevat saamaan ja mitkä artistit juhlissa esiintyvät. Kummatkin lapset ovat varmoja, että juhlasta tulee ikimuistoinen!

 

Teksti Michael Nurmi, Käännös: Ingrid Sandman

abl_prenumerera_6x185web

 

Tilaa kätevästi s-postitse info@annonsbladet.fi