Julstämning med Jussi & Jonas

9.12.2021 - Michael Nurmi

jussi_jonas_lindberg_artikel

Jussi & Jonas.

Julen närmar sig och det är återigen dags att sprida lite julglädje. Det har Jussi och Jonas Lindberg, far och son, gjort tillsammans nu 6 jular i rad. Genom musik och sång hoppas de kunna sprida julstämning och glädje till alla.

Tidigare har de kunnat ordna konserter på olika ställen, men det har tyvärr inte varit möjligt de två senaste åren på grund av rådande omständigheter.

Likasom förra julen kan man även i år istället lyssna till julsångerna via Johan Jussi Lindbergs Facebook sida. Profilen är öppen för alla och vid intresse kan man även välja att bidra med att betala in en slant på deras välgörenhetskonto. De insamlade pengarna går sedan oavkortade till ett utvalt gott ändamål.

- Vi bestämde ganska tidigt oss för att inte ordna konserter och det visade sig nog vara rätt beslut, för allas egen säkerhets skull, menar Jussi Lindberg.

Låtarna som de valt att sjunga tillsammans är för det mesta gamla traditionella julsånger som de även själva får julstämning av, eventuellt några få nyare sånger. De menar att de gärna hade ordnat konserter om möjligt, eftersom den direkta kontakten med publiken saknas då det nu istället görs via internet.

- Det är lättare att sjunga framför kameran hemifrån, men mycket roligare att kunna vara på plats inför publik, säger Jussi.

(artikeln fortsätter under annonsen)

kompass_254x140_abl_202149

Totalt har de samlat in cirka 60 000 euro genom välgörenhetskonserterna. Det första året tilldelades pengarna till ålderdomshem, andra året till barn i dagvård, tredje året till stödföreningen Tommie Mellers minne rf, fjärde året fick åldringarna igen glädjas av pengarna, ifjol införskaffades 5 stycken hastighetstavlor till trafiken  som placerades i närheten av skolor och daghem, i år går pengarna igen till barn i dagvård.

Det glädjer Jussi och Jonas att se hur mycket gott de kan göra samt hur mycket glädje de kan ge andra människor.

- Ger man så får man också tillbaka, på sätt eller annat. Det är mitt motto, säger Jussi.

Jussi vill även lyfta fram hur mycket han uppskattar att hans son Jonas även ställer upp på detta.

- Jag är verkligen glad att Jonas ställer upp på en sådan här grej, kanske inte allt för vanligt att människor gör det. Jag beundrar honom för att han deltar trots att han inte får något för det, och fastän han är ung så väljer han ändå att göra konserter med sin pappa, säger Jussi.

Meningen med pengainsamlingen är att de ska kunna erbjuda något extra till människor utöver det vanliga i vardagen, som t.ex. åldringar har kunnat få ordnat någon föreställning/musikant, och Silva har fått införskaffat sparkcyklar till barnen eller kanske kunnat ordna någon utflykt. 

De menar också att det känns tacksamt då de konkret ser vart pengarna går och att de stannar på ön. De vill att alla ska veta att pengarna garanterat säkert går helt oavkortade till endast detta ändamål, inte ens kilometersersättning har tagits från kassan under de åren de kunnat ordna konserter. De hoppas att i framtiden kunna ordna fler konserter då det anses vara tillräckligt tryggt. 

Text: Heidi Lindberg

 

Vid intresse kan man betala in en valfri summa på välgörenhetskontot: 

FI22 5550 0720 0426 81

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram