Hyr vattenskoter i Dalsbruk

1_roblom_koivisto_artikel

Albin Röblom och Noah Koivisto hyr ut vattenskotrar i Dalsbruk.

De nybakade 19-åriga studenterna Noah Koivisto och Albin Röblom, har startat upp företaget Aquarental, som hyr ut vattenskotrar i gästhamnen i Dalsbruk. Idén hade grott en längre tid och passligt till sommaren slog de till och köpte in två splitternya vattenskotrar för uthyrning. Koivisto berättar att de själva gillar att köra vattenskoter, det brukar höra till sommarens höjdpunkter. Då de började tänka på att skaffa egna vattenskotrar, märkte de att dom var rätt dyra. Då kom idén med att skaffa vattenskotrar för uthyrning, och även kunna använda dem själva. Dalsbruks gästhamn kändes som en perfekt plats för verksamheten. Koivisto säger att det är i Dalsbruk sommarfolket rör sig, och han hoppas på att folk vill hyra en vattenskoter för att lätt kunna ta sig ut på havet och uppleva skärgården. Utvecklingen av gästhamnen och den nya bistron, som snart står klar, väntas dra ännu mera turister till orten.

(artikeln fortsätter under annonsen)

kompass_254x140_abl_202125

AQUARENTAL HAR inlett ett samarbete med gästhamnen för att kunderna smidigt skall kunna hyra en vattenskoter för några timmar, dygnsvis eller för en hel vecka. Vattenskotrarna är en mindre modell av märket SeaDoo, vilket gör dem smidiga och lätta att köra. Det finns plats för två personer på en vattenskoter. De är också relativt bränslesnåla i jämförelse med större vattenskotrar eller mindre båtar. Företagarna hoppas att säsongen kör igång på allvar runt midsommar, de har redan fått in en del bokningar för sommaren. Från Dalsbruk når man snabbt många trevliga destinationer, som Kasnäs, Örö, Högsåra samt andra öar.

Den första säsongen startar man med två vattenskotrar, men i planerna finns att utveckla verksamheten enligt behov. Till exempel kommer man även att erbjuda uthyrning av vattenskidor. Marknadsföringen görs främst via sociala medier och via hemsidan. Koivisto berättar att man på plats i Dalsbruk kommer att sätta ut mer synlig reklam. Nu hoppas de unga företagarna på en riktigt solig och varm sommar med många kunder.

Text & foto: Maria Manelius

2_aquarental_artikel

Från Dalsbruk når man lätt många fina destinationer med vattenskoter.