FC Boda träningsspelade mot Hangö IK

17.3.2022 - annonsbladet

1_Juniorerna_IMG_2244_artikel

Melvin Dahlbom, Abbe Lindström, Linus Forsman & Adam Ahlfors.

FC Boda mötte Hangö IK i Pemar på fredag kväll. Det var lagets första träningsmatch inför kommande fotbollssäsong. FC Boda spelar denna säsong i femte division som ifjol. I serieöppningen möter FC Boda laget FC Global vecka 15, plats o tid är inte fastslaget ännu.

I träningsmatchen spelade flera juniorer, tre juniorer debuterade; Abbe Lindström (född -06), Linus Forsman (-05) och Adam Ahlfors (-05), Melvin Dahlbom (-07) spelade redan ifjol i några matcher med FC Boda. 

Det kändes bra inför debuten, sade spelarna, tränat har de minst tre gånger i veckan i vinter.

FC Boda har tränat under Sven Ivars och Markus Dahlbom i vinter. Sven Ivars spelar även i år, och kommer ytterligare att sköta lagledaruppgifterna.

(artikeln fortsätter under annonsen)

kompass_254x140_abl_202211

Positivt att juniorerna klarade sig galant, och också att vi hade flera tidigare spelare med som var med och kände på fotboll på nytt. De nya juniorerna kommer nog direkt att vara viktiga i laget. Abbe Lindström klarade sig fint i mål, flera fina räddningar. Första träningsmatchen, och det syntes förstås för alla, säger Sven Ivars.

Det blev en 2-7 förlust mot HIK med en trupp som ännu lever inför seriestart.

Resultatet var inte det viktiga, utan det att vi fick en träningsmatch under för att kunna kolla läget, fundera vad vi behöver fokusera på, och framförallt att lära känna varandra som lag. HIK hade högre tempo och var mer samspelta, och det är väl i ett nötskal det som vi också behöver komma till, men det kommer att kräva en tid ännu. Vi har en månad kvar till seriestart, och vi försöker förbereda oss för det så gott det går, säger Sven Ivars.

Nästa träningsmatcher spelar FC Boda 25.3 och 2.4.

Text & Foto: Michael Nurmi

2_FC Boda mot HIK_IMG_2266_artikel

FC Bodas trupp mot HIK.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram