Dags att fira FC Boda 30 år

1 Kevin_artikel

Torbjörn Kevin hoppas att man i år får spela en hel serie.

Fotisentusiasten Torbjörn Kevin fungerar för andra året som styrelseordförande för FC Boda. Han har i 20 års tid följt med Bodas matcher och haft årskort till dem.

– Visst är det alldeles lika intressant att se Boda spela som att se UEFA Champions league matcher. Nivån kan för all del vara en annan, konstaterar han.

I höst inleds Bodas 30-årsjubileum, som fortsätter året därpå. De manliga seniorernas representationslag i FC Boda byggdes upp av spelare från tre lag (KSF, Jäntevä och VUF) i november år 1992. Först följande sommar började Boda delta i de nationella serierna.

Kevin berättar att 30-årsjubileumsfesten arrangeras i höst efter säsongslutet. Därpå följande år firar man årsfest med en jubileumsmatch. Avsikten är att betona jubileet och den första seriematchen hela perioden. Man spelar alltså en jubileumsmatch på hemmaplanen. Styrelsen har beslutat att man kan stöda FC Boda genom att bli stödande medlem för 20 euro. 

– Vi informerar mera under våren på vår hemsida.

(artikeln fortsätter under annonsen)

kompass_254x140_abl_202202

Kevin hoppas på en komplett serie under den kommande säsongen. I fjol var läktarna alldeles för tomma. Boda behöver åskådare både av ekonomiska och psykologiska skäl. Det är ju mycket mer upplyftande att spela inför en uppmuntrande publik. Dessutom ska domarna ha betalt fast matchen inte skulle ha en enda åskådare. Ingen annan får betalt utan allt görs frivilligt. Kevin är mycket tacksam för sponsorerna. Han berättar, att exempelvis korven som säljs i halvlekspausen är donerad.

Den längsta matchresan torde gå till Åbo. Boda har också spelat i Sagu och St. Karins. Till bortamatcherna tar spelarna sig med egna bilar. 

Under Kevins tid har laget haft enbart spelare från Kimitoön. Under förra säsongen hade man 23 spelarlicenser. Laget har en mycket god samhörighet. Alla känner varandra.

– Vi lyckades förverkliga serien med egna krafter. Vi spelar alltid för att vinna så långt våra resurser förslår. Under förra säsongen fick vi hjälp av såväl KSF:s juniorer som av Jänteväs oldboys.

 

Text: Jaana Aartomaa, Övers.: Ingrid Sandman

 

Associationer:

Redaktör: Torbjörn Kevin

Pele: störst genom tiderna

Fotboll: en härlig gren

Pengar: nödvändiga

Framtiden: ljus

Framgång: en relativ sak

Stjärnspelare: Tim Sparv

 

Den nya styrelsen 2022:

Torbjörn Kevin, ordf.

Johan Fredriksson, viceordf., kassör

Peter Eriksson, sekr.

Leif Byman

Markus Dahlbom

Satu Zwerver (ny)

Kauko Pietikäinen, ersättare

Esko Antikainen, ersättare

Patrik Boman, ersättare (ny)

 

Ordförande genom historien:

1993–1994 Jan-Erik Eggert

1995 Johan Fredriksson

1996 Johan Fredriksson/ Leif Byman

1997–2004 Leif Byman

2005–2007 Fredrik Laurén

2008–2012 Sven Ivars

2013–2014 Stefan Långström

2015–2017 Michael Nurmi

2018–2019 Kaj Guseff

2020 Peter Hoffström

2021– Torbjörn Kevin

Share this in: