BåtDagen i Merikruunu

Tarja_Koivisto_artikel

Tarja Koivisto berättar att man föredrar närmat i restaurangen.  

Tarja Koivisto driver på tredje året Saaristohotelli Merikruunu. Hon berättar att man på BåtDagen kan njuta av sallader där. Alternativ är lax- eller räksallad med citron-dill-joghurtdressing, broilersallad med mangocurrydressing eller grillad getostsallad med balsamicodressing. Salladerna kostar 15 euro.

I Merikruunus restaurang serveras allt från morgonmål till kvällsbit. Där kan man fira bröllop, minnesstunder, dop eller konfirmationsfester. Kunderna är ofta företag och mötesdeltagare. I nedre våningens Pub Havskronan är det lätt att träffa vänner och bekanta och exempelvis smaka på lokalt öl.

Koivisto berättar att hon söker mer personal till salen och att det vore bra med sådana som kan hugga i med lite vad som helst. Hon räknar med en livlig sommar. I fjol jobbade man långa dagar. Merikruunu är ett djurvänligt ställe; man får ta husdjuret med. Vid sidan av arbetet tar Koivisto yrkesexamen som företagare. Studierna tar ett år.

– Alla besökare under BåtDagen deltar i ett lotteri med ett 20 euros presentkort som vinst. 

Merikruunu finns i Dragsfjärds kyrkby på  adressen Pensionatsvägen 6, 25870 Dragsfjärd.

 

Text & Foto: Jaana  Aartomaa, Översättning: Ingrid Sandman

Batdagannons_ABL05052022_1-1
Share this in: