Balans, rörlighet och styrka

Yrsa ja Ragni_artikel

Yrsa Lindroos och Ragni Laaksonen visar hur lätt det är att använda apparaterna.

Samarbetsnätverket för anpassad motion bjöd in Annnsbladet att under Öppna portars dag bekanta sig med den fina aktivitetsparken i Hannahemmet. Motionsinstruktören Lenita Lundström presenterade verksamheten. Hon berättade att apparaterna kunde köpas in tack vare ett testamente. Med hjälp av dem kan man träna balans och rörlighet samt förbättra konditionen och muskelstyrkan. Vem som helst får komma och träna. Man behöver int bo i Hannahemmet. De som har hemservice brukar  komma med taxi.

Ragni Laaksonen och Yrsa Lindroos prövade ivrigt alla apparaterna. Båda sade att det kändes bra. Lindroos försökte dra en triangelformad ram längs en vågig stång utan att röra vid den. Laksonen prövade på alla apparaterna.

(artikeln fortsätter under annonsen)

2.6_kompass_254x140_HighRes

Samarbetsnätverket, dit bl.a. hemtjänsten, Folkhälsan, fritidsenheten, vuxeninstitutet, RK samt minnes- och seniorrådgivningen hör fungerar bra på Kimitoön. Kommunen lånar ut en terrängrollator och en -rullstol.

Arrangörerna var nöjda med dagen. Ett trettiotal människor bekantade sig med aktivitetsparken och prövade glatt på många av anläggningarna. En cykel som trampas i bredd var en ny bekantskap för många och väckte stort intresse. För många hade det förflutit över 20 år sedan de senast cyklade. Om man kunde få sådana cyklar till ön skulle de nog komma i flitig användning.

Text & Foto: Jaana Aartomaa, Översättning: Ingrid Sandman

2Yrsa ja Lisbeth_artikel

Yrsa Lindroos och hemvårdens fysioterapeut Lisbet Lindblom på väg på en cykeltur.  

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram