Tasapainoa, liikkuvuutta ja voimaa

Yrsa ja Ragni_artikel

Yrsa Lindroos (vas.) ja Ragni Laaksonen (oik.) näyttivät mallia muillekin, miten helppoja laitteita on käyttää. Ja kunto nousee!

Kemiönsaaren soveltavan liikunnan yhteistyöverkosto kutsui Ilmoituslehden tutustumaan Hannakodin hienoon aktiviteettipuistoon Avoimien porttien -päivänä. Liikunnanohjaaja Lenita Lundström esitteli toimintoja innokkaille vieraille.

– Nämä laitteet ostettiin testamenttilahjoituksena saaduilla rahoilla, kertoo Lundström ja lisää. – Täällä voi hyvin treenata tasapainoa, liikkuvuutta ja nostaa kuntoa ja voimailla. Kuka tahansa voi tulla tänne harjoittelemaan, ei tarvitse olla Hannakodin asukas. Kotihoidon asukkaat tulevat tänne yleensä taksilla.

Ragni Laaksonen ja Yrsa Lindroos kokeilivat innoissaan kaikkia laitteita. – Hyvältä tuntuu, sanoi kumpikin melkein kuin yhdestä suusta. Yrsa yritti kuljettaa kolmion muotoista kehystä pitkin aaltoilevaa tankoa siihen koskettamatta. Ragni kävi läpi kaikki laitteet.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

2.6_kompass_254x140_HighRes

Soveltavan liikunnan yhteistyöverkosto, johon kuuluvat muun muassa Kotihoito, Folkhälsan, Vapaa-ajan yksikkö, Aikuisopisto, Punainen risti sekä Muisti- ja seniorineuvola, on hyvin toimiva Kemiönsaarella. Kunnalta voi lainata maastorollaattorin ja maastopyörätuolin.

Järjestäjät olivat todella tyytyväisiä Avoimet portit -päivään. Noin 30 henkilöä kävi tutustumassa Hannakodin aktiviteettipuistoon ja he olivat iloisen innostuneita ja kokeilivat monia laitteita. Rinnakkain poljettava pyörä oli uusi tuttavuus monille ja herätti kovasti kiinnostusta. Monella on kulunut yli 20 vuotta siitä kun viimeksi pyöräilivät. Jos saarelle saataisiin hankittua rinnakkain poljettava pyörä, löytyisi sille aivan varmasti monia käyttäjiä!

Teksti & Kuva: Jaana Aartomaa

2Yrsa ja Lisbeth_artikel

Yrsa Lindroos (vas.) ja kotihoidon fysioterapautti Lisbet Lindblom (oik.) ovat lähdössä pyöräilemään. (Kuva:  Lenita Lundström)