TILLFÄLLET INHIBERAT: Axel Afton med nytt koncept

12.3.2020 - Michael Nurmi

2_Showdown_aven-med_IMG_2382

NOSTALGI: Showdown, fr.v./vas. (Peter Lindberg, slutat/lopettanut), Henrik Lindholm, Jussi Lindberg, & Lasse Forss.

INHIBERAT PÅ GRUND AV REGERINGENS DIREKTIV OM CORONA EPIDEMIN !

Årets Axelafton - kommunens stora fest där personer som har utmärkt sig på olika områden prisbelönas - bjuder på något nytt: en konsert som väcker minnen ur Kimitoöns musikaliska repertoar från förr och idag. Av tradition ordnas aftonen, som förstås har fått namn efter Axel Oxenstierna, fredagen före Axels namnsdag. I år är det den 20 mars och begivenheten i Villa Lande börjar kl. 19. Som vanligt är Axelaftonen gratis och öppen för alla.

Förslag till pristagare har allmänheten gjort tacknämligt aktivt. Som vanligt råder det inte brist på förtjänta kandidater, idrottare som har gjort fina resultat, föreningsaktiva som har gett sin tid och sitt kunnande, företagare och andra, som har bidragit till att Kimitoöns kommun har fått god publicitet.

Tillställningen inleds med prisutdelningen. Under den efterföljande konserten, som alltså bjuder på en tillbakablick med hjälp av musik värd att minnas, får vi först lyssna till Jussi Lindberg,  Jonas Lindberg, Stina Ekroos-Westerlund och Emma Sjöblom - samma grupp, som stod för julens välgörenhetskonserter. Sedan äntras scenen av självaste Showdown (öns första ”ambassadör”!). Då blir det naturligtvis bl.a. Kimitoöns evergreen och ”signaturmelodi” Sommarn -78!

En överraskningsgäst, som också har koll på det förgångna även om Axelaftonen har arrangerats bara från år 2012,  kommer också att delta i evenemanget.

Text/Teksti: Ingrid Sandman, foto: MN

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram