Allt flera medlemmar i Egnahemsföreningen på Kimitoön

1_peter_nabb_birger_ekman_ann_lauren_artikel

Peter Nabb, Birger Ekman och Ann Laurén välkomnar nya medlemmar till Egnahemsföreningen på Kimitoön.

Under det senaste året har medlemsantalet i Egnahemsföreningen på Kimitoön ökat från ungefär 600 till 700 hushåll. Föreningen har fått nya medlemmar från hela kommunens område. Även fritidsboende har anslutit sig till föreningen.

- Speciellt glada är vi över att vi har fått många yngre familjer som medlemmar, säger föreningens sekreterare Ann Laurén.

Egnahemsföreningen, som är opolitisk och tvåspråkig, hör till Egnahemsförbundet och bevakar medlemmarnas intressen och rättigheter. Till verksamheten hör möten med intressanta föreläsare, olika tillställningar och resor. Styrelsen tar gärna emot förslag från medlemmarna om verksamheten. Man deltar i ortens olika evenemang och försöker att inte de egna evenemangen skall krocka med andra föreningars program. Medlemskapet är i kraft för ett år framåt från och med registreringsdatumet.

(artikeln fortsätter under annonsen)

kompass_254x140_abl_202131

EN EGEN gårdskarl har man anställt, som medlemmarna kan anlita. Jonas Edberg utför olika arbeten, så som trädgårdsarbeten, mindre reparationer och uträttande av ärenden. Han arbetar fem timmar om dagen och kunden debiteras 10 € per timme samt resekostnader, utgående från Dalsbruk eller Björkboda. Redskap som behövs för arbetena står kunden för. Edberg har fullspäckade dagar, hela augusti månad är redan fullbokad, så vill man ha hjälp med höstarbeten i trädgården gäller det att boka tid fort. Mest är det äldre medlemmar som anlitat gårdskarlen. Sammanlagt 28 hushåll har använt sig av hans tjänster i år, så behovet av en gårdskarl verkar finnas.

Egnahemsföreningen erbjuder också uthyrning av olika sorters maskiner och verktyg. Man har nu övergått till miljövänligare maskiner, som går med laddningsbara batterier. Föreningens arbetsledare Birger Ekman berättar att man bland annat har grästrimmer, häcksax, vedklyvare och flismaskin för uthyrning. 

SOM FÖRENINGENS ordförande sitter Peter Nabb. Styrelsen skulle gärna föryngra sig och tar med öppna armar emot personer, som skulle vara intresserade av styrelsearbete i denna aktiva förening. På grund av coronapandemin har man inte kunnat ordna planerade resor eller tillställningar under det senaste året. Nu hoppas man kunna hålla höstmöte och årets julbuffé ännu i år om läget lugnar sig. Man informerar om föreningens verksamhet genom e-post till medlemmarna, samt via Annonsbladet. De medlemmar som inte har e-post, får gärna ta kontakt för att få infobrev i pappersformat. På föreningens hemsida www.ehf-kimitoon.fi hittas mera information om föreningen samt kontaktuppgifter.

Text & bild: Maria Manelius

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram