Vastavalittu peruspalvelujohtaja: keskustelut ja yhteistyö

3_Karin Simola_artikel

Karin Simola.

Taloustieteen maisteri Karin Simola valittiin äskettäin Kemiönsaaren kunnan peruspalvelujohtajaksi. 

- Johtajan tehtävät ovat monenlaisia; nyt myös sote -infon välittämistä organisaatiolle. Edessä on voimannäyte, tulossa on kuntahallinnon suurin muutos moniin kymmeniin vuosiin, hän sanoo.

Simola saapui neljän vanhana Taalintehtaalle Helsingistä. Hän ehti saada päiväkodissa ja Ytterkullan koulussa kavereita. Ylioppilaaksi hän valmistui Kimitoöns gymnasiumista. Hän koki lukioaikansa hyvin myönteiseksi. Hän opiskeli Turussa. Jo opiskeluaikanaan hän teki ansiotyötä viennin parissa ja myöhemmin Nokialla Turussa, Espoossa ja Salossa. Pääkaupunkiseudulta Kemiönsaarelle palattuaan hän sai Kemiönsaaren terveyskeskuksen talousjohtajan viran.

- Tärkeä syy miksi perheeni asettui tänne asumaan on, että isovanhemmat asuivat täällä, hän kertoo lisäten, että pieni yhdyskunta ja sen yhteisöllisyys myös vaikuttivat paluupäätökseen.

Perheen pojat ovat kaikki suorittaneet lukion KÖG:issä.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202129

SIMOLAN tehtäviin kuuluu tarkasti seurata sosiaali- ja terveyspalveluita ohjaavaa byrokratiaa, toistaiseksi kunnan, uudistuksen toteutuessa maakuntatasolla.

- Tehtäväni on pitää kaikki tietoisina siitä, miten asiat ovat. Kohderyhminä ovat lautakunta, henkilökunta ja asiakkaat. Henkilökunnan on oltava tietoinen määräysten sisällöstä ja sen kuuluu tuntea olonsa turvalliseksi työssään tulevaisuudessakin. 

Tietenkin päämääränä on taata hyvät palvelut jatkossakin. Simola muistuttaa, että kyselyt ovat osoittaneet onnistuneemme hyvin tähän saakka. Hänen mukaansa Kemiönsaari sijaintinsa, ja etenkin saaristo-osansa vuoksi pystynee säilyttämään lähipalvelunsa.

- Sotea toteutettaessa meidän on nyt tärkeä aktiivisesti muistuttaa ruotsinkielisen palvelun tärkeydestä, hän sanoo.

Hänen henkilökohtainen näkemyksensä on, että hallintokoneisto voidaan järjestää suuremmissakin yksiköissä kunhan palvelut ovat tarjolla asiakkaiden lähellä.

- Yhteiskunnan järjestämiä palveluita voidaan täydentää yksityisten tarjoamilla. Sosiaali- ja terveydenhuollon suurin haaste on taata tärkeimmät resurssit – hyvän henkilökunnan ja pätevien esimiesten – saatavuus.

Simola korostaa yhteistyötä. Kaikkien alalla toimivien käytännön osaamista ja kokemuksia olisi hyödynnettävä. Kaikkia on kuunneltava tarkalla korvalla.

Talousarvio ohjaa toimintaa. Rajoitettuja resursseja on hyödynnettävä mahdollisimman tehokkaasti. Siksi on jatkuvasti keskusteltava yksiköiden vastuuhenkilöiden ja kentällä toimivien työntekijöiden kanssa.

RENTOUTUESSAAN Karin Simola puuhastelee puutarhassa ja tekee käytännön keittiöaskareita. Arkiliikunta on tärkeää tietokoneella tehtävän työn vastapainona. Perhe on tietenkin keskiössä ja aika ajoin käydään myös mökillä Nauvossa. Toisinaan hän rentoutuu lukemalla romanttisia, eskapistisia romaaneja. Hän kuvaa itseään tyypilliseksi järjestelmälliseksi ihmiseksi, jolla toki on myös luova puolensa.

- Rakastan vanhoja esineitä! hän paljastaa.

Teksti & kuva: Ingrid Sandman 

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram