Taalintehtaan pattitilanteelle loppu

IMG_8062_2

FNsteelin konkurssipesä ilmoitti perjantaina, että Valsverksholmen Taalintehtaalla on myyty Dalsbruks Fabrik Oy:lle ja DB Marina Oy:lle. Tämän lisäksi kunta ostaa puiston, rantaa ja läheisiä vesialueita.

Kunnan konsultti Göran Erikssonin mukaan kauppa tuo tullessaan paljon hyvää.
- Kaupassa on esimerkiksi mukana satamaoperaattori, joka lyhyellä varoitusajalla pystyy käynnistämään satamatoiminnot.

Kunnanjohtaja Anneli Pahta on hyvin tyytyväinen siitä, että kaupat saatiin päätökseen.
- Nyt alkaa alueen kehittäminen. Tavoitteena on tilaratkaisut, jotka luovat edellytyksiä uusille työpaikoille.

Dalsbruks Fabrik Oy on 12-13 sijoittajan yhteenliittymä, joka kehittää ja vuokraa tiloja Valsverksholmenin eteläosissa. Kunta on omistamansa Dragsfjärds Industrin kautta mukana vähemmistöosakkaana.

DB Marina Oy on sekin useamman sijoittajan yhteishanke. Pääomistajina ovat mukana D-Marin, Roger Othman, Sam Forsbom och Johan von Knorring. DB Marina osti Valsverksholmenin pohjoisen alueen, jossa muun muassa pienvenetelakka D-Marin toimii.

Seuraavaksi eteläisen alueen rakennukset siivotaan. Pohjoisen alueen rakennukset vaativat suurempia ponnistuksia.
- Eteläisen alueen tilat siivotaan ja tyhjennetään. Periaatteena on, että vuokralaiset vuokraavat tilat kylminä. Näiden hallien remonttitarve on pienempi, joten kattoremontteja tai vastaavaa ei ole suunnitelmissa, Eriksson selventää.

- Pohjoisella alueella on tiloja, joihin teemme katto- ja julkisivuremonttia, Othman sanoo. FNsteelin konkurssipesälle jää kaupan jälkeen ainoastaan yksittäisiä kiinteistöjä myytäväksi.

valsverksholmen

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram