[:sv]Garnaffär går mot högsäsong

IMG_9996

Syysavausta valmistellessa! Sara Blomqvist ja Tone Leganger.

Joidenkin Kemiönsaarella toimivien alojen huippukausi lopahtaa, kun matkailijat häviävät ja osa-aikaiset asukkaat palaavat kaupunkiin. Kärrän Garnhärvanissa tämä ei päde. Toki käsityöfaneilla Tone Legangerilla ja Sara Blomqvistilla on riittänyt asiakkaita kesän aikana Road Café Yttiksen kanssa tiiviissä yhteistyössä pitämässään kahvilassa. Mutta syksyllä käynnistyy lanka- ja neulontakausi! Kahden aktiviteetin, kahvilanja lankakaupan avulla he pyrkivät toimimaan päätoimisesti koko vuoden eivätkä he tämän takia pidä itseään riippuvaisina turisteista.

Road Café Yttis on suljettu  ja naiset ovat ryhtyneet siivoamaan ja muuttamaan tiloja toiminnalleen soveltuviksi. Lankahuone, jossa lankojen myynti on sijainnut kesällä, suljetaan talveksi kuten pizzakeittiökin. Näin ei tarviste lämmittää koko entistä koulurakennusta. Garnhärvan muuttaa siis suureen tilaan, jossa se alun perin toimi alkaen pääsisäisestä.

Joskin jotkut lanka-asiakkat ovatkin pistäytyneet lankamyymälässä kesälläkin (etenkin etsiessään neuleideoita sykyksi), he toteavat, ettei pizzapaikalla ja lankamyymälällä ole paljonkaan synergiaa.

Leganger ja Blomqvist iloitsevat siitä, että ihmiset nykyään mieltävät heidät Garnhärvanin yrittäjiksi ja paikalla kuin paikalla esittävät käsitöihin liittyviä kysymyksiään ja ideoitaan. He avustavat mielellään sekä mallien, lankojen että vihjeiden suhteen, jos joku vaikka olisi juuttunut käsityöprojektiinsa.

Tämän kesän suosikkilanka on ilman muuta ollut Dropsin Baby merino. Siitä virkataan esim. kesätoppeja ja- ponchoja. Usein ihmiset neulovat kohta syntyville lapsenlapsilleen tai pienille vauvoille. Trendikästä tuntuu myös olevan n.s. eskimotohveleiden neulominen. Tohvelit huovutetaan. Ne lämmittävät mukavasti kesämökin kylmillä lattioilla tepastellessa.

SYKSYN avajaiset teemanaan syksy ja villasukat, järjestetään perjantaina ja lauantaina.

– Nyt etabloidumme ihan oikeasti! Leganger sanoo.

Valikoimia ollaan laajentamassa, uusia merkkejä myöten. Ajatuksena on Garnhärvanin jatkaminen päätoimisena, jotta ei tarvittaisi hakea muuta työtä sen ohella. Leganger on tähän saakka ollut muussa työssä kolme päivää viikossa.

Lisäksi yrityksen nettikauppa on edistynyt. Perustoiminnan ohella päästään esittämään Garnhärvanin valikoimatkin.

IMG_9989

Baby merino kuuluu Garnhärvanin suosituimpiin lankoihin