Stickline spelar om viktiga poäng i hemmaborgen

seidi_artikel

Kaptenen Seidi Lindroos tror på ett starkt Stickline i Brukshallen i söndag.

SC Sticklines damer spelar på farsdag, för första gången division två innebandy i Brukshallen i Dalsbruk. På agendan är seriens tredje omgång och för motståndet står Runosmäen Urheilijat och SalPa. Efter de två inledande omgångarna ligger Stickline i bottenskiktet av tabellen, där även helgens motståndare ligger på samma poäng. Några drastiska slutsatser över tabellplaceringen är det dock onödigt att ta i detta skede, då endast fyra matcher spelats.

Enligt lagets kapten Seidi Lindroos, har omställningen varit större nu då laget steg till tvåan, än vad de två tidigare säsongerna varit i de lägre divisionerna.

- Framförallt i tempo och fysik är det en markant skillnad. Topplagen i tvåan är även spelmässigt bra. Jag anser ändå att vi efter en knagglande första omgång, där det blev två förluster, lyfte oss spelmässigt till den senaste omgången. Där lyckades vi även öppna poängkontot, genom att ta en vinst och ett oavgjort resultat, säger Lindroos.

Då influensor och andra småskador ligger i backspegeln, ser det ut som om de grönklädda anländer till hemmaborgen men nästintill full arsenal. Endast långtidsskadade Anette Granlund är säkert på lasarettsidan.

- Det är kul att även juniorflickorna nu fått ta steget upp till damlaget. Det ökar på konkurrensen om spelplatserna i laget, vilket är bra, då alla hela tiden måste ge allt för att förtjäna en plats i den spelande truppen, menar Lindroos.

Framdukat är alltså fyra poäng, som Stickline som hemmalag går in för att hålla på Kimitoön.

- Enligt mig ser det positivt ut och desto längre säsongen går, desto mer samspelta blir vi. Extra kul är det ju även alltid att spela hemmaturnering. Förstås hoppas vi att många hittar sig till hallen för att heja fram oss till fyra viktiga poäng, avslutar Lindroos.

SC Stickline spelar sina matcher på söndag klockan 12 och klockan 15.

 

Text: Jesper Lindblom, foto: scstickline_damer (Instagram)

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram