Smoothiebar i Dalsbruk till sommaren

13.4.2023 - annonsbladet

melissa_madicken_sahlgren_art

Melissa och Madicken bjuder Annonsbladets redaktör på smakprov av smoothies. Den gula smakar somrigt av mango och ingefära medan den rosa är härligt krämig med jordgubbssmak.

Företaget DB Marina upplåter en av bodarna på skärgårdstorget invid gästhamnen i Dalsbruk till unga företagare inom projektet !Splash!. I gruppen bakom projektet står förutom Sam Forsbom även Kimitoöns näringslivschef Erik Lund, K-köpman Axel Eriksson, företagsrådgivare Mats Nurmio och företagaren Maria Pick. Meningen är att ge en möjlighet för ungdomar att pröva på att bli företagare och på detta sätt skapa sitt egna sommarjobb. Gruppen bakom projektet vägleder och sparrar de unga företagarna.

DÅ SYSTRARNA SAHLGREN såg annonsen om projektet bestämde de sig för att ansöka. Deras idé om en smoothiebar föll i god jord hos projektgruppen och de valdes bland de sökande att få förverkliga sin idé. 

Madicken, 13 år, och Melissa, 12 år, berättar att de gillar att både göra och dricka smoothies. I M & M  Smoothiebar kommer kunderna i sommar att kunna välja bland fem olika sorters smoothies. På Melissas födelsedagskalas nyligen fick gästerna provsmaka och betygsätta nio sorters smoothies och de fem som placerade sig i topp kommer att finnas på sommarens meny. Flickorna berättar att de kommer att namnge sina smoothies efter färgers engelska namn.

– Vi vill erbjuda skärgårdens vitaminrikaste och godaste smoothies till alla våra kunder, säger Madicken och Melissa.

(artikeln fortsätter under annonsen)

13.4_kompass_254x140_HighRes

Under våren har de fått hjälp med att starta sitt företag, de har klarat av hygienpasset, fixat en logo och fått hjälp av Pick med att utveckla recepten på smoothies. Systrarna säger att det var mycket mera att tänka på, då man startar ett företag, än de trodde. De är mycket tacksamma för all hjälp de får av projektgruppen, som har hjälpt dem med projektet ända från starten. Genast från början har de även fått fint stöd av familjen, släkt och vänner. På grund av deras unga ålder står föräldrarna bakom företaget.

DATUMET FÖR öppningsdagen är redan spikat. M & M Smoothiebar öppnar lördagen den 10 juni, i samband med Dalsbruksdagen. Då slår Madicken och Melissa upp luckorna till den lilla boden och erbjuder svalkande och goda smoothies till sina kunder. De kommer också att samarbeta med Söderlångvik gård och sälja av deras produkter i Smoothiebaren. Smoothiebaren håller öppet fem dagar i veckan, onsdagar till söndagar.

– Vi är så glada över möjligheten och väntar på att få öppna, säger flickorna.

 

Text & foto: Maria Manelius

smoothiebar_art

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram