Med guide på havet och i naturen

Chill 1_artikel

Enligt Hendry Wahlsten kan man inte garantera fiskelycka men fisketuren ger erfarenheter.

Chill out Fishing erbjuder guidade fiske- och naturresor till företag, privata, föreningar och klubbar. Hendry ”Hemppa” Wahlsten säger att säsongen börjar omedelbart då isen går. På BåtDagen den 14 maj kan man träffa honom i Dalsbruk vid DB Marinas brygga, där han presenterar sin service.

Målet med deltagandet i BåtDagen är att informera så många som möjligt om utbudet. Chill out Fishing är framför allt sen service. Wahlsten fixar tält för övernattning, sovsäckar och transporter. Vid behov stannar han kvar över natten. Kundernas trygghet garanteras alltid. Alla kunder som stannar kvar i naturen får t.ex. telefonnumret till flera taxibåtar. Maten tillreds på spritkök, trangia och portionerna håller à la cartestandard. Wahlsten beskriver matlagningen som en spännande erfarenhet för mången. Kunderna får tillgång till färska ingredienser.

(artikeln fortsätter under annonsen)

kompass_254x140_abl_202218 copy

Risotto, lax/fisksoppa och exempelvis fattiga riddare går lätt att laga till utomhus, säger han.

Man kan till lunch äta fisk som fångas under utflykten. Bara matfisk tas tillvara och fisk under mått och riktigt stora fiskar släpps fria om det är möjligt. Avresehamnar är oftast Dalsbruk, Mathildedal eller Bromarv. Vid behov kan kunden avhämtas t.ex. vid sommarstugan.

Det lönar sig inte nödvändigtvis att köpa en egen båt om man har lite bruk för den. Med Chill out Fishing kommer man ut på sjön om man så vill. Wahlsten har sex års erfarenhet som natur- och fiskeguide. I fjol somras blev hobbyn ett yrkesarbete och Wahlsten grundade eget företag. Han berättar att han trivs i naturen och med att fiska så arbetsdagarna känns bra. 

Text: Jerker Jokiniemi, Översättning: Ingrid Sandman

Chill 2_artikel
Chill 3_artikel

Hobbyn förvandlades till yrkesarbete då Hendry Wahlsten grundade företaget Chill out Fishing.

Share this in: