Mat från naturen i Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik

Ateljé Sami Tallberg Söderlångvik -ravintola rakennus

Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik.

Den 2 maj slår Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik upp sina dörrar på Söderlångvik Gård. Ny restauratör är den prisbelönte kocken Sami Tallberg, som satsar på råvaror från naturen samt närproducerade råvaror. Han säger att hans mission är att göra Finlands natur och allt det vilda den erbjuder tillgängligt för alla. Konceptet har han utvecklat under drygt tjugo års tid.

Restaurangen har fått sig ett ansiktslyft. Den gröna färgen dominerar i inredningen. Draperier har satts upp för att skapa flera rum i restaurangsalen. Det gör att sällskap kan sitta mera privat. Atmosfären är trevlig.

(artikeln fortsätter under annonsen)

27.4_kompass_254x290_HighRes

ANNONSBLADETS REDAKTÖR fick möjlighet att komma på en provdukning till restaurangen senaste lördag. Borden var vackert dukade med fint porslin och den lilla tallkvisten i vasen gav ett naturnära intryck. Som förrätter serverades en frisk vildörtstabbouleh, tomat med basilika samt en mjuk och krämig svampburrata. Till förrätterna serverades en bit bröd med olivolja. Serveringspersonalen presenterade ingående rätternas sammansättning och rekommenderade att de skulle avsmakas i en viss ordning för smakupplevelsen. Som huvudrätt valde jag grillad äggplanta, mandeldukkah och persilja med rätt kraftig smak av peppar. Maten var vackert uppsatt och doftade ljuvligt. Alternativ huvudrätt hade varit hanger steak med bernaise. Som efterrätt serverades hallon, fläderblomskräm och maräng, vilken satt som pricken på i efter lunchmenyn.

Söderlångvik -ravintolan sali

Restaurangen har fått en ansiktslyftning.

Ravintoloitsija Sami Tallberg

Sami Tallberg är ny restauratör i Söderlångvik.

Restaurang Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik är inte någon snabbmatsrestaurang där man hastigt kastar i sig lunchen. Man behöver tid för att i lugn och ro avnjuta de visuella, välsmakande rätterna. Menyn är kanske mer i vuxensmak, men man erbjuder pasta för barnen. Glutenfri, mjölkfri, vegansk och ketogen kost är en självklarhet i restaurangen, liksom mat som passar för biohackers. Bistron är öppen varje dag mellan klockan 12 och klockan 15, medan caféet håller öppet mellan klockan 11 och klockan 17. Det rekommenderas att man gör en bordsbeställning innan besök på restaurangen. Mera info hittas på soderlangvik.fi.

 

Text & foto: Maria Manelius

Alkuruokana villiyrttitabbouleh, tomaattia basilikan kera sekä pehmeä sieniburrataa.

Förrätter; vildörtstabbouleh, tomater med basilika samt svampburrata.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram