Livat i Kasnäs turistinfo

14.7.2017 - Michael Nurmi

kasnasinfo

Turistinfopunkten i Kasnäs, är nått som kommit igång med raketfart. På plats finns alltid två personer, som hjälper till med turister samt lokalboendes frågor på bästa möjliga sätt. Punkten har varit igång i ungefär en månad. Under juni besöktes den av mellan 20-40 personer om dagen, en takt som nu till högsäsongsmånaden juli har fördubblats.

- Under de första dagarna turisminfon var öppen regnade och platsen var inte allt för välbesökt, så vi satt nu här och funderade att skall det bli till nåt, minns Maria Bergfelt.

 

Det kan man gått konstatera att det gjorde, då det högsta antalet besökare under juli varit hela 100 personer. Främst rör det sig om sommargäster som tar en sväng in i turisminfon.

- Det rör sig mest om att visa vilka båtar som kör till Rosala och Bengtskär samt berätta vilka tider de kör. Övernattningsställen och parkeringsfrågor, är också nåt som varit populärt att fråga, säger Ellinor Lind, som sommarjobbar på stället.

- Jag har trivts med sommarjobbet. Här får jag använda många språk och har fått lära mig mycket, det har varit skoj, fortsätter hon.

 

Turisminfon är ett samarbete mellan Kimitoöns kommun, Forststyrelsen och Kasnäs.

- Vi har fått bra feedback, vilket visar att behovet har funnits. Så det är bra, att turisminfon kom till Kasnäs, säger Bergfelt.

 

Text & foto: Jesper Lindblom

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram