KSF:s fotbollssäsong är förbi

1_KSF_artikel_laajakuva

Slutet på fotbollssäsongen firades för en vecka sedan i Villa Lande. Efter Corona uppehållet kunde man igen spela på riktigt den här sommaren.

Fotbollssektionens ordförande Markus Dahlbom konstaterar att säsongen innebar en återgång till det normala. Även om man inte spelade en hel serie fick man ändå komma på plan.

Fotbollen är fortfarande populär på Kimitoön och intresset har bibehållits trots coronan. I de äldre årsklasserna har begränsningarna minskat på intresset medan de yngre har blivit mer intresserade. Dahlbom anser att fotboll är en bra hobby. Lagspel lär spelarna att fungera i grupp. Han tillägger att fotisens goda sidor dessutom är motionen och sporten, det fysiska och mentala välbefinnandet.

(artikeln fortsätter under annonsen)

kompass_254x140_abl_202146

Kimitoöspelarna deltar i turneringar och spelar matcher också utanför hemön. Fotis är en riktigt social gren och på spelresorna får man se olika platser och träffa lag från andra orter. Dahlbom räknar naturligtvis med att nästa säsong ska bli fullständig. Avsikten är också att höja kunnandet.

– Vi strävar till att ge alla frivilliga bättre arbetsredskap, säger han.

I säsongavslutningen deltog alla som har spelat i distriktsserierna. Villa Lande var nästan fullt men man höll naturligtvis säkerhetsavstånden. I fjol tvingades man ju arrangera avslutningen på distans. Nu blev det en riktig avslutning vilket alla spelarna var värda. De bästa målskyttarna belönades samt exempelvis de som hade gjort de största framstegen under säsongen. Stämningen var på topp.

Text & bild: Jerker JokiniemiÖvers.: Ingrid Sandman

3_KSF_artikel
Share this in: