KSF:s fotbollsflickor är redo för Gräsplanscupen

Grasplanscup flickor

Célia Lindström, Ellinor Dahlbom ja Lilja Dahlbom är redo för Gräsplanscupen.

En skicklig dribblare, säker försvarsspelare och en mångsidig mittfältare berättar att Gräsplanscupen är en rolig turnering att delta i. Tidigare år har laget gjort väl ifrån sig, hur går det i år?

Kimito Sportförenings lag för flickor födda 2010 och 2011 deltar i helgens Gräsplanscup i Amosparken. Ellinor och Lilja Dahlbom samt Célia Lindström ser fram emot turneringen.

– Vi är jättetaggade, säger Lilja Dahlbom.

Flickorna berättar att de har spelat fotboll i sex år. Varje år har de deltagit i Gräsplanscupen. I tidigare turneringar har de klarat sig bra.

– Vi har spelat i finalen flera gånger, säger Lindström.

I Gräsplanscupen har spelarna i laget delat upp sig i två lag, flickorna födda 2010 har bildat ett gäng för sig. De som är födda 2011 har spelat i det andra laget.

KSF brukar möta bland annat Ekenäs IF och Pargas IF i Gräsplanscupen. Årets motstånd är för Dahlbom och Lindström oklart.

På planen spelar Ellinor Dahlbom som vänsterytter och Lindström högerback. Lilja Dahlbom lirar som offensiv mittfältare. Lindström säger att till hennes styrkor i spelet hör att rensa bort bollen då motståndarna anfaller och passningsspelet.

Lilja Dahlbom beskriver sig å sin sida som en mångsidig spelare.

– Du är ju bra på att dribbla och skjuta, säger Lindström och skildrar Ellinor Dahlbom som spelare.

Tränaren Fred Nordell inleder träningen. Kort efter börjar det ösregna. Till träningen samlas 20 spelare. Flickorna övar mycket på passningar.

Förutom Gräsplanscupen spelas även matcher i en annan fotbollsturnering i helgen, nämligen världsmästerskapet i fotboll i Australien och Nya Zeeland. Gruppspelet är avklarat, slutspelet är i gång. Flickorna har ett favoritlag i turneringen.

– Vi hejar på England. De har alltid bra spelare.

Den stora tidsskillnaden på åtta till tio timmar mellan Finland och värdnationerna för mästerskapet medför att matcherna oftast spelas på morgonnatten och förmiddagen finländsk tid. Flickorna säger att de har sett vissa av matcherna, men inte alla.

Lilja Dahlbom nämner den engelska försvararen, kaptenen för landslaget, Leah Williamsson som en skicklig spelare. Williamsson spelar sin klubbfotboll i Londonklubben Arsenal.

Vad gäller favoritlag på klubbnivå blickar flickorna ändå främst mot Spanien.

– Real Madrid är mitt favoritlag. Bland annat Luka Modrić är mycket bra, säger Lilja Dahlbom.

Modrić är vice kapten i sitt klubblag. Real Madrids herrar är mesta ligamästare i Spanien, damlaget har endast existerat i några år.

Dahlbom nämner även Tottenham, även det från London, som ett lag hon följer med.

Célia Dahlbom anser å sin sida att Manchester Citys norska anfallsess är den bästa spelaren i världen.

– Erling Haaland är en vass och framstående anfallare, säger hon.

TEXT & FOTO: JOHN ILLMAN

Grasplanscup flicklag

Foto: Flickorna finslipar i passningsspelet inför helgens turnering.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram