KSF vill vinna hemmaturneringens jubileumsupplaga

3.8.2023 - annonsbladet

GC pojkar

Isac Lindgård och Elis Taipale tror på framgång i helgens Gräsplanscup.

KSF:s pojkjuniorer födda 2011 suktar efter guldet i Gräsplanscupen. Självförtroendet är på en god nivå.

Fotbollsturneringen Gräsplanscupen spelas lördagen 5 augusti på Amosparken i Kimito centrum. 45 lag spelar i turneringen i år. Ett av dem är Kimito Sportförenings pojklag med spelare födda 2011. Isac Lindgård och Elis Taipale berättar att laget spelar i turneringen för tredje gången.

– Vi hoppas på framgång i turneringen, säger Lindgård.

KSF har sammanlagt tio lag i turneringen, både flick- och pojklag.

Taipale säger att pojkarna i tidigare års turneringar mött bland annat IFK Mariehamns juniorer. I år spelar kimitoborna även mot ålänningar. Den här gången möter man blåvita Jomala IK. Pojkarna spelar med åtta utespelare och målvakt.

– Tidigare har vi haft två lag i Gräsplanscupen men nu deltar vi endast ett med, säger Taipale.

Den första Gräsplanscupen spelades år 1993. Således firar man 30 års jubileum i år. Fotbollsprofilen Markus Dahlbom säger den grundläggande tanken med turneringen var att fotbollsjuniorer på Kimitoön skulle få spela mot lag utifrån ön.

– I knatteligan spelar juniorer endast mot juniorer från andra delar av Kimitoön. I Gräsplanscupen är det annat motstånd man möter, vilket är välkommet.

I knatteligan spelar ofta även lag från Sagu och Bjärnå men i övrigt är det som Dahlbom säger. I årets upplaga av Gräsplanscupen kommer bland annat Ekenäs IF, BK-46 från Karis, FC Inter Åbo och HJK till Kimito.

Elva spelare deltar i måndagens träning. Laget har fått en ny spelare. Tränare Peter Eggert berättar att i helgen spelas Gräsplanscupen och de flesta spelare meddelar att de är på väg. På träningen övar man bland annat på passningsspel.

Pojkarna har en bra sammanhållning inom laget. De skojar friskt med varandra innan träningen inleds.

Isac Lindgård berättar att han spelar som yttermittfältare på fotbollsplanen. Elis Taipale är å sin sida mittback och spjutspets i anfallet. Trots spel som försvarare och anfallare har han ändå med sig sina målvaktshandskar till träningen. Taipale ställer sig i målet och lagkamraterna försöker sparka in bollen i mål, men lyckas inte. Han gör ett par avancerade räddningar.

Lindgård berättar att pojkarna har en klar målsättning för turneringen. Tidigare har man vunnit guld och tagit silver.

Betyder det att ni siktar på guld i år?

– Såklart, ropar deras lagkamrat bakom dem.

TEXT & FOTO: JOHN ILLMAN

Grasplanscup pojkar

Foto: Pojkarna tränar bland annat på passningsspel under måndagens träning.

3.8_kompass_254x140_HighRes

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram