Kimitoöns motorister samlas om söndag

jani_launokorpi_artikel

Jani Launokorpis Ford Mustang kommer att synas på söndag. Motorfordonen samlas vid Kaffepaussi kl. 15.

Det bli liv och leverne om söndag på Kaffepaussis gårdsplan i Björkboda. Locals Motorgroup och MCC Islanders arrangerar gemensam träff. Mona Söderblom berättar att begivenheten är öppen för alla. Man kan delta med hobbybil eller motorcykel. 

Bägge klubbarna har aktiverat sig efter att coronabegränsningarna har lättat. Jussi Lindberg från MCC Islanders uppmanar alla att delta så det blir en trevlig träff. Båda betonar att alla som gillar motorer kan delta. Det finns gott om plats. Ingen förhandsanmälan behövs.

Man samlas på gården kl. 15. Det finns gott om folk med intresse för motorfordon på ön och nu vill man samla dem till gemensam träff. Idén till evenemanget var Jani Launokorpis.

(artikeln fortsätter under annonsen)

kompass_254x140_abl_202130

Han har en Ford Mustang 1970. Den klargula bilen sattes i ursprungsskick i början av 90-talet och kan beses vid evenemanget. Jani berättar att han alltid har varit intresserad av bilar, speciellt yankee-modeller. För honom är det muskelbilar som gäller. Han kör ändå ganska lite med Mustangen men nu blir det av.

Enligt honom är motorentusiasterna alltid välkomna till Kaffepaussi. Nu kommer fordon också från Karuna och Sagu. Man cruisar till Kasnäs där ett särskilt områden har reserverats för deltagarna i cruisingen. Mona berättar att man kör i sakta mak så alla hänger med.

Text & bild: Jerker Jokiniemi, Övers.: IS

locals1_artikel

locals_artikel

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram