Kasnäsdagen och Rosala Vikingadagar

Kasnäsdagen, som arrangeras lördagen den 22.7 har ett mångsidigt erbjudande för hela familjen med bl.a. marknad, lotteri och auktion. På evenemanget finner man också möjligheten att åka Rib-båt eller provköra Tesla. Byalaget i Kasnäs tillreder vofflor. Framme och gläder djurmänniskor är också får och gåsar. För barn finns möjligheten att rida ponny och i Kasnäs är även hundkompis-verksamheten och visar upp sig. Fysisk aktivitet till förmån för Östersjön, finner man i Finland 100- välgörenhetsgymnastiken. Utöver detta offentliggörs årets sommargäst i Kasnäs, innan kvällen avslutas med dans i takt med ShowDown.

Rosala Vikingaby arrangerar de årliga Vikingadagarna, för 13:e gången den 22-23 juli på Rosala. Centrum gästas under helgen av vikingabyns vikingar som förevisar vikingatida liv för gästerna. Till salu finns bl.a. handgjorda saker tillverkade på vikingatidasätt, samt andra produkter.

Besökarna har chans att delta i aktiviteter som t.ex. yxkastning, fäktning, dragkamp eller brödstekning på öppen eld, som varit populärt för hela familjen. I programmet finns också bl.a. stridsuppvisning, guidade turer till vikingabyn samt en Vikingamodeshow.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram