Markkinatunnelmaa Kasnäsissa ja rauta-ajan historiaa Rosalassa

Lauantaina 22.7. pidettävillä Kasnäs-päivillä on luvassa monipuolista ohjelmaa koko perheelle, kuten mm. markkinat, arpajaiset ja huutokauppa. Tapahtumassa on mahdollisuus päästä kokeilemaan Rib-venettä, tai koeajamaan Teslaa.

Kasnäsin kyläyhdistys valmistaa vohveleita. Eläinten ystäviä paikalla ovat ilahduttamassa lampaat ja hanhet. Lapsille on myös järjestetty poniratsastusta. Kaverikoira-toiminta esittäytyy. Fyysistä toimintaa tarjoaa Suomi 100 –hyväntekeväisyysjumppa Itämeren hyväksi. Kasnäsin kesävieras julkistetaan ja päivä päättyy ShowDownin tahdittamiin tansseihin illalla.

Rosalan viikinkikylän vuosittaiset viikinkipäivät järjestetään jo 13. kertaa 22. – 23. heinäkuuta Rosalassa. Keskuksessa vierailee viikonlopun ajan ryhmä viikinkejä, jotka asuvat viikinkikylässä ja esittelevät vierailijoille viikinkiaikaista elämää. Myynnissä on mm. viikinkiajan tekniikalla tehtyjä käsitöitä, sekä muita tuotteita.

Vierailla on mahdollisuus osallistua aktiviteetteihin, kuten esimerkiksi kirveenheittoon, miekkailuun, köydenvetoon, tai vaikka koko perheen suosittuun ajanvietteeseen kenttäleivän paistoon avotulella. Lisäksi ohjelmassa on mm. taistelunäytöksiä, opastettuja kierroksia viikinkikylään ja viikinkien muotinäytös.