Jussilta tulossa uusi levy

Jussi Lindberg

Johan ”Jussi” Lindberg pitää kaikille avoimen levynjulkaisutilaisuuden Villa Landessa 4.11 klo 14-16. Tilaisuudessa artisti esittää uuden levyn kappaleita ensimmäisen tunnin aikana. Tämän jälkeen hänen kanssaan pääsee vaihtamaan pari sanaa ja ostamaan levyn, jos siltä tuntuu.

– ”Fler melodier hemifrån” (Enemmän kappaleita kotoa) on kokoelma 30, 40, 50 ja 60-luvun coverkappaleita. Jotkin niistä on sovitettu uudelleen, mutta kuitenkin alkuperäisteosta kunnioittaen. Kappaleita valitessani etsin tunnettuja, kauniita lauluja, joilla on merkityksellinen sanoitus. Monet mukaan tulleista ovat aikoinaan olleet listahittejä, esimerkiksi Gunnar Wiklundin, Edward Perssonin, Anita Lindblomin och Hep Starsin esittäminä, Jussi kertoo.

– Useimmat levyn kappaleista ovat alkujaan englantilaisia, ja yksi on saksalainen, hän lisää.

Levy on tuotettu yhdessä Jussin veljen, Peter ”Pepe” Lindbergin kanssa. Useimmat soittimet ovat hänen soittamiaan, lukuun ottamatta rumpuja, jotka ovat Jussin käsialaa. Kitaristi Rauno Koivisto vierailee eräissä levyn introista ja sooloista.

– Yhteistyö sujui oikein mallikkaasti Pepen kanssa; olen erittäin tyytyväinen hänen työn jälkeensä. Tämä musiikkigenre on niin lähellä kummankin sydäntä, että olemme ikään kuin samalla aaltopituudella heti. Yksityiskohdista on keskusteltu jonkin verran, mutta oikeastaan hänen työssään ei ole ollut paljoa, mitä olisi tehnyt mieli muuttaa. Oli myös mahtavaa, että Rauno osallistui äänityksiin. Hän soitti paikallisessa tanssiyhtyeessä seitsemänkymmentäluvulla ennen Ruotsiin muuttoa. Nyt hän on muuttanut takaisin saarelle.

Sekä Jussin että Pepen tausta on tanssiyhtye Showdownissa. Orkesteriaikojen jälkeen Jussi jatkoi muun muassa trubaduurina saarella ja sen lähialueilla järjestettävissä tapahtumissa. Pepe on jatkanut musiikkiharrastustaan studiossa.

Jussin mukaan juuri rakkaus musiikkiin on se alkuvoima, joka kantoi läpi levyn äänitysten.

– Musiikki tuottaa niin paljon iloa, että tämä on ilman muuta kaiken vaivan arvoista.

 

”Fler melodier hemifrån” maksaa 22 € kaupassa ja 25 € kotiin tilattuna (jussilindberg2@gmail.com tai SMS 040 514 8217).

 

Teksti ja kuva: Sam Cygnel