Jussi ut med ny platta

Jussi Lindberg

Den 4 november kl. 14-16 är det skivsläpp i Villa Lande för Johan ”Jussi” Lindberg, som utkommer med sitt andra hellånga album. Den första timmen underhåller han publiken med låtar från den nya plattan, därefter är det fri samvaro och skivförsäljning för dem som är intresserade. Jussi hälsar att tillfället är öppet för alla.

– ”Fler melodier hemifrån”, som plattan heter, innehåller svenska coverlåtar från 30, 40, 50 och 60-talen, i vissa fall med nytt arrangemang, men med respekt för originalet. Jag har valt kända låtar jag tycker är vackra, har meningsfull text och som är lätta att ta till sig. Många är sådana att de legat högt på svensktoppen. Med finns material av bland annat Gunnar Wiklund, Edward Persson, Anita Lindblom och Hep Stars, berättar Jussi.

- Det intressanta är att nästan alla de svenska originalen i sin tur är covers av engelska låtar, och i ett fall en tysk, tillägger han.

Plattan är producerad tillsammans med Jussis bror Peter ”Pepe” Lindberg. De flesta instrumenten spelas av Pepe, med undantag för trummorna, som är Jussis gebit. Rauno Koivisto spelar gitarr i några av introna och solona.

– Samarbetet löpte fint med brorsan, jag är jättenöjd med hans arbete. Vi känner så lika för den här musikgenren att vi liksom är på samma våglängd direkt. Detaljer har vi förstås diskuterat, men egentligen är det är inte mycket i hans arbete jag velat ändra på. Det var också fint att ha Rauno med. Han spelade i ett dansband på Kimitoön på sjuttiotalet, innan han flyttade till Sverige. Nu är han tillbaka på ön.

Jussi och Pepe har båda en bakgrund i dansbandet Showdown. Efter bandtiderna har Jussi bland annat varit aktiv som trubadur på olika tillställningar på Kimitoön och i närregionerna. Pepe har för sin del fortsatt med musiken i studion.

Jussi säger att det var kärleken till musiken som fick honom att kämpa sig genom den långa processen som ligger bakom albumet.

– Musiken ger mycket så mycket glädje att det här utan vidare är värt mödan.

 

”Fler melodier hemifrån” kostar 22 € i butiken, och 25 € om man beställer den hem (jussilindberg2@gmail.com eller per SMS 040 514 8217).

 

Text och foto: Sam Cygnel

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram