Högsäsong hos Uddis Marin

Båttrailer_Leif Gustafsson_artikel

Leif Gustafsson med den hydrauliska trailern.

Liksom för alla företag i båtförvaringsbranschen är det högsäsong också för Uddis Marin. Den värsta ruschen är dock över eftersom påsk och valborg har passerats. ”Då ska alla ha ut sin båt i sjön så det är fullt upp för en person” säger Leif Gustafsson, ägare till Uddis Marin. Lyckligtvis är samarbetet mellan båtförvaringsföretagen gott, så det finns hjälp att få vid behov.

På strandtomten i Ytterölmos finns tre hallar för vinterförvaring och underhåll av motorbåtar, men en del motorcyklar, bilar och vattenskotrar är också inhysta här. En hall är varm året runt, en är kall och den tredje kan värmas upp om så krävs. Hallarna har en totalyta på 1 600 m2 och har varit välfyllda, bara ett halvdussin fler båtar hade fått plats.

Tack vare den nya hydrauliska, fjärrstyrda trailern är maxstorleken på båtar som kan tas in trettio fot. Leif konstaterar att båtarna ökat i storlek med åren. Den 29 april sjösattes den tyngsta på fem ton.

(artikeln fortsätter under annonsen)

kompass_12.5._19__254x140_abl

I den välskyddade hamnen intill hallarna finns bryggplatser för 80-90 båtar beroende på storlek. Den sista lediga platsen blev uthyrd samma dag som intervjun gjordes.

Leif köpte hamnen av sin farbror, Evert Gustafsson, i slutet av nittiotalet och fortsatte med brygguthyrningen parallellt med sin anställning på dåvarande Abloy. 2009 byggdes den första hallen som snabbt fylldes. I och med fortsatt efterfrågan tillkom en hall 2018 och i fjol byggdes en tredje.

Det innebär att kunden får fullservice: från hamnen till vinterförvaring och tillbaka till hamnen efter fullgjort underhåll. Till underhållet hör service av olika slag, mindre reparationer och installation av teknisk utrustning. Kunderna utgörs huvudsakligen av huvudstadsbor, men andelen lokala kunder blir allt större.

Båtförvaring1_artikel

Välfylld båthall.

Sedan i fjol erbjuder Uddis Marin också stugservice i samarbete med Niklas Hollsten, ägare till Nordic Activities and Solutions. Det råder stor efterfrågan på tjänsterna konstaterar Leif. Därmed ökar årssysselsättningen. Företaget har dessutom möjlighet att transportera gods och passagerare till skärgården med båt eller hydrokopter vid menföre.

På BåtDagen den 14.5 är det Öppet hus hos Uddis Marin. Då har man möjlighet att bekanta sig med anläggningen och Leif är på plats hela dagen.

 

Text & Foto: Mona Fernelius

Leif Gustafsson1_artikel

Underhållsarbete pågår.

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram